Work Camp

Spendera din semester på ett annorlunda och meningsfullt sätt, tillsammans med andra unga från hela världen. På en Work Camp arbetar du frivilligt med andra unga i 2-3 veckor och deltar i ett internationellt gemenskap, får nya vänner och spännande arbetserfarenhet.

Du kan arbeta med allt möjligt från utrotningshotade djur och renovering av slott, till aktiviteter för barn på ett flyktningcenter. Det finns Work Camps i 60 olika länder. De flesta är i Europa, men du kan även åka till t.ex. Japan, Uganda eller Mexico. Majoriteten ligger i perioden mellan Maj och September, men du kan delta året runt.

Nya vänner och givande av upplevelser

En Work Camp handlar inte endast om det frivilliga arbetet. Minst lika viktigt är mötet med andra unga från hela världen. Tillsammans med 10-20 andra hittar ni på sociala aktiviteter, åker på utflykter under helgerna och upplever landet ni rest till. Flera väljer att resa vidare på egen hand efter lägret – en Work Camp fungerar som en givande början på t.ex. ett backpackingäventyr. ​

 

Ett billigt sätt att åka utomlands

Att åka på en Work Camp kostar ca. 1900 kr. Du arbetar frivilligt på ett projekt du väljer själv (i ca 2-3 veckor) och bor och arbetar tillsammans med andra unga från hela världen. Priset täcker mat och boende under hela vistelsen och på vissa läger är ”afterwork”-aktiviteter också inkluderade. Du hittar mera information under varje Work Camp.

 

Åk på flera Work Camps!

Ansökningsprocess

Hitta din Work Camp i sökmaskinen och lägg till en eller flera till din inköpskorg. Det kan löna sig att välja flera alternativ, så att vi snabbt kan ansöka om din andra prioritet, ifall du inte blir antagen på ditt första val.
 
När du har skickat din anmälan och betalat 1900 kronor för din Work Camp, skickar vi din ansökan vidare till det läger, du vill delta i. Oftast får du svar om du blivit antagen inom 3-4 arbetsdagar.
 
Du kan delta i flera Work Camps och kombinera flera i efter varandra, och därmed resa i längre tid. Ifall du vill delta i flera läger, skall du göra en separat ansökan för varje land.
 
Ifall du inte blir antagen, får du en e-post och möjligheten att ansöka om ett annat läger. Du kan även välja att få alla 1900 kr. tillbaka. Du kan alltid få dina pengar tillbaka, ifall du inte får din önskan uppfylld.

Pris

Pris

Alla Work Camps kostar 1900 kronor + eventuell extra partnerutgift.

Extra partnerutgift
Några Work Camps,  oftast de som är utanför Europa, kräver en extra betalning åt samarbetsorganisationen. Det står tydligt under varje Work Camp, huruvida det ingår en extra utgift eller ej. Prisen varierar mellan de olika lägren, och betalas först då du ankommer.
 
Betalning
De 1900 kronor betalas rakt till Global Contact då du anmäler dig. Du mottar en e-post, när vi har mottagit din betalning. Vi skickar inte din anmälan vidare, före vi kan se att du betalat din vistelse. Ifall du inte blir antagen till lägret, får du pengarna tillbaka.
 
Ifall du ångrar dig
Ifall du inte kan delta och anmäler detta senast tre veckor före din Work Camp börjar, får du 500 kronor tillbaka. Ifall du annullerar din anmälan senare, får du inte dina pengar tillbaka.

Mat och boende

Mat & Boende

Mat och boende är inkluderat under hela vistelsen på en Work Camp.
 
Du skall vara förberedd på att sängplatserna, duscharna och toaletterna kan vara relativt primitiva. Dock varierar förhållandena på varje Work Camp; på vissa ställen bor man i sovsalar, medan man på andra läger bor i tält. Du kan läsa om förhållandena innan du beställer.
 
Maten varierar, men oftast lagar du och de andra mat tillsammans. Ifall du är vegetarian eller har andra krav för maten, skall du skriva det i din anmälan så att värden kan ta det i beaktande.

Transport

Transport till din Work Camp

Du står själv för att arrangera tåg, buss eller flyg till din Work Camp. Senast tre veckor innan din ankomst mottar du ett infosheet från värdorganisationen, med telefonnummer till dina kontaktpersoner. Det står även var ni skall träffas och hur du kommer dit.
Ifall du vill köpa flygbiljett innan du mottar ditt infosheet, skall du planera resan så, att du ankommer senast kl 14 den första dagen. Sista dagen räknas officiellt om hemresedagen, så du kan köpa en flygbiljett hem till den dagen.
 
Hur kommer du lättast fram? Många av våra tidigare deltagare har använt sidan Rome2rio, för att ta reda på hur man lättast tar sig från A till B.

Praktisk information

Praktisk Information

Försäkring
Det är ditt eget ansvar, att ha en försäkring under din Work Camp. Du skall vara uppmärksam på, att det blåa sjuksäkringskortet inte gäller alla ställen. Alla Work Camps försäkrar inte sina frivilliga. Därför rekommenderar vi, att du undersöker vilka regler som gäller för det land du skall resa till, och eventuellt beställer en reseförsäkring.
 
Visum
Väljer du en Work Camp utanför Europa, är du själv ansvarig för att ansöka om visum till landet. Eventuella kostnader i samband med visumet står du själv för. Du hittar mera information på vår visumsida. Kom ihåg att ditt pass skall vara giltigt i minst sex månader efter att du rest hem. Utländska medborgare och personer med flyktingpass skall kontakta ambassaden, för att få mera information.
 
Vaccination
Du ansvarar själv för att arrangera eventuella vaccinationer, innan du åker iväg på din Work Camp. Vi rekommenderar, att du konsulterar en läkare för att få information om vaccinationer och annan medicinering. Kom ihåg, att vissa vaccinationer skall fås i flera rundor.
 
Säkerhet
Det finns Work Camps runtom världen. Som utgångsläge, kan du vara säker på att säkerhetssituationen är bra, ifall en lokal organisation arrangerar en Work Camp. Du kan dock alltid se på utrikesdepartementets hemsida för att läsa deras rekommendationer för de olika länderna
 
Ansvar
Alla Work Camps arrangeras av lokala organisationer. Global Contact är därför inte värd för enskilda läger, men står för att arrangera kontakten och administrera en anmälan mellan de involverade parterna. Därför kan Global Contact inte ta ansvar för innehållet eller förhållandena på Work Camps. Det är din Work Camp värd, som ansvarar för att projektet och förhållandena är, som de beskrivits. Global Contact tar därför inget ekonomiskt ansvar. Vi vill gärna hjälpa och stöda frivilliga och försöka förbättra dåliga förhållanden. Två gånger om året möts alla våra partnerorganisationer och diskuterar samarbetet och hur vi kan förbättra våra Work Camps i t.ex. Danmark. Ifall du vill veta mera om en specifik partnerorganisation, kan du kontakta oss.

Kontakta oss


Telefon: +46 73 773 1005
Email: info@globalcontact.se
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Få mera information

Vill du veta mera? Fyll i formuläret här, så kontaktar vi dig inom kort