Work Camp - Volontärarbete på sommaren

Spendera din semester på ett annorlunda och meningsfullt sätt, tillsammans med andra unga från hela världen. På en Work Camp arbetar du frivilligt med andra unga i 2-3 veckor och deltar i ett internationellt gemenskap, får nya vänner och spännande arbetserfarenhet.. 

Se pris för Work Camp

Det kan du arbeta med

På en Work Camp gör du volontärarbete, som stödjer lokalsamhället i det land du har valt att resa till.

Du kan t.ex.

  • arbeta med naturbeskyddelse
  • Göra sommarlovs aktiviteter med flyktingbarn
  • hjälpa till på en lokal kulturfestival
  • assistera på arkeologiska utgrävningar

- och mycket mera, välj bland hundratals av projekt i sommarmånaderna!

Så hittar du din  Work Camp
 

 

Nya vänner och massor med nya upplevelser

En Work Camp handlar inte endast om det frivilliga arbetet. Minst lika viktigt är mötet med andra unga från hela världen. Tillsammans med 10-20 andra hittar ni på sociala aktiviteter, åker på utflykter under helgerna och upplever landet ni rest till. Flera väljer att resa vidare på egen hand efter lägret – en Work Camp fungerar som en givande början på t.ex. ett backpackingäventyr. ​

 

 

Ett billigt sätt att åka utomlands

Att åka på en Work Camp kostar ca. 1900 kr. Du arbetar frivilligt på ett projekt du väljer själv (i ca 2-3 veckor) och bor och arbetar tillsammans med andra unga från hela världen. Priset täcker mat och boende under hela vistelsen och på vissa läger är ”afterwork”-aktiviteter också inkluderade. Du hittar mera information under varje Work Camp.

 

 
 

Det praktiska

Hitta svar på allt om pris, hur gammal man ska vara, om du kan resa med en vän och alla de andra andre praktiska informationerna här.

 

Work Camp video

Se vår korta Work Camp video och få ett inblick i hur en Work Camp föregår. 

 

Ett billigare alternativ att arbeta som volontär utomlands

Att resa på Work Camp kostar från 1900 kr. Du arbetar som volontär på ett projekt som du själv väljer (typiskt 2-3 veckor) och bor och arbetar tillsammans med andra unga från hela världen. 
Priset täcker kost och logi under hela Work Campen, och några Camps är utflykter och 'efter-arbete' aktiviteter också inklusive - läs mer under varje enkel Work Camp.

 

Allt du ska veta Work Camps  

Hitta alla de praktiska detaljer och svar på de ofta billigaste frågor om Work Camps här. Har du fårgor du inte hittar svar på, får du mer än gärna kontakta oss.

> Pris
> Ålder
> Var och var?
> Res med en vän
> Ansökningsprocess
> Kost & logi
> Transport
> Praktiska upplysningar

 

Pris
 

Vad kostar en Work Camp?

Alla Work Camps koster 1900 kr. + ev. Extra avgift (läs mer om extra avgiftar härnedan). Pengarna går till att vi kan arrangera liknande Work Camps i Danmark för andra unga. Kost och Logi är inkluderat under hela din Work Camp.

Extra avgift 

Några Work Camps (speciellt dem utanför Europa) kostar en extra avgift till partner som håller Work Camp'en. Det står tydeligt under varje Work Camp beskrivning, om där är inkluderat en extra avgift eller ej. Avgiften varierar från Camp till Camp. Den extra avgiften betalar du först när du ankommer till din Work Camp.

några work Camps kostar ett extra fee

(Exempel från Work Camp i Togo med extra avgift på 230 Euro. Betalas vid ankomst)

Betaling

De 1.900 kr. inbetalas till Global Contact under din anmäla. Du mottag en mail, när betalningen har gått igenom. Om du inte har kommit in på din Work Camp får du alla dina pengar retur (se mer under ansökningsprocessen).

Ångerrätt

Om du blir hindrad att deltag och avbokar din resa senast tre veckor innan Work Campen startar, får du 500 kr. retur. Avbokar du senare än tre veckor innan avresa, får du inte refunderat dina pengar.

 

Ålder
 

Hur gammal ska man vara?

18+ Många av de Work Camps som finns är ägnad till dig som är mellan 18 - 35 år (dock kan du på många Camps också vara äldre än 35) nbsp;
U18 Där finns även Work Camps för dig som är mellan 15-17 år. Det är dock mindre camps för denna åldersgrupp, så ansök i god tid, om du vill vara säker på att få en plats. Va uppmärksam på att det oftast förekommer en extra avgift på de U18 camps.
Familier Varje år arrangeras där också några familjecamps, där barn och föräldrar kan resa tillsammans. I sökmaskinen ska du kryssa i "Jag vill vara volontär med mina barn/föräldrar " för att kunna se dessa. 

 

Vart och när?
 

Vart kan man komma på en Work Camp och när?

Du kan resa iväg på en Work Camp i över 40 länder. Majoritet ligger i Europa, men du kan också arbeta i andra länder så som Uganda, japan och Vietnam. Du kan åka iväg hela året om, men störstadelen av de många camps föregår från maj till september, och är därför helt perfekt för dig som vill göra volontärarbete under ditt sommarlov

 

Res med en vän
 

Kan man resa två och två tillsammans?

Ja det kan I helt klart. När du ansöker om din Work Camp, så finns där ett fält där du kan skriva namnet på din vän som du gärna vill resa med. Så ser vi till att ni kan komma iväg tillsammans.
För att försäkra en internationell miljö, så kan det vara normalt att vara max två svenskar på varje camp. Reser du med en vän hemifrån, så vill ni nog vara de enda svenskarna.

 

Ansökningsprocess
 

Så ansöker du

Hitta din Work Camp i sökmaskinen och lägg till en eller flera Work Camps i inköpskorgen (det kan vara en fördel att välja flera, så vi kan snabbt kan söka på din 2. Prioritering om där inte skulle vara plats på din 1. prioritering).
När du har skickat in din anmälan och betalat de 1.900 kr. för din Work Camp skickar vi med detsamma din anmälan vidare till den önskade Work Camp. Du får typiskt svar på om du har kommit in på din Work Camp efter 3-4 arbetsdagar. 

Åka på flera Work Camps

Du kan utan problem delta i mer än en Work Camp. Du kan på så sätt kombinera flera på raken och vara iväg i en längre tid och ev. flera länder. Om du vill iväg på mer än en Work Camp ska du skicka separata ansökningar för varje Work Camp du vill åka iväg på. 

När du kommer in på din Work Camp

Du kommer mottag svar på om du har kommit in på din önskade Work Camp inom 3-4 dagar via email från oss. När du har kommit in, vill du senast tre veckor innan ankomst mottag få information från värdorganisationen. Här hittar du fler informationer omkring campen, om du ska ha med dig något speciellt och information omkring transport och eventuellt punkten där ni ska träffas (se mer under transport härnedan).

Om du inte kommer in

Om du inte bliver antagen, du får en mail, där du antigen kan söka en ny Work Camp eller få alla dina 1.900 kr. retur. Du kan därför alltid få dina pengar tillbaka, om du inte får dina önskningar uppfyllda.

 

Kost & logi
 

Kost och logi

Kost och logi är inkluderat under hela din vistelse på en Work Camp. Oavsett ska du vara förberett på att övernattnings-, bad- och toalettförhållandena kan vara en aning primitiva. När det är sagt så är förhållandena på varje Work Camp väldigt olika. Många ställen bor deltagarna på sovsalar, medans andra sover i tält. Du kan läsa mer om förhållandena i beskrivelsen, innan du beställer.

Kosten varierar, men ofta vill du och andra deltagarna göra mat tillsammans. Om du är vegetarian eller har andra krav till mat, så ska du skriva detta i din anmälan, så värden kan ha detta i åtanke under förberedelsen.

 

Transport till din Work Camp
 

Transport

Du ska själv stå för tåg/buss/flyg till din Work Camp. Senast tre veckor innan ankomst mottag du information från värdorganisationen med telefonnummer på dina kontaktpersoner. Där skal också stå vart du ska möta upp, och hur du kommer dit. Om du vill köpa flygbiljett innan du har mottagit denna information, ska du se till att planera din resa så att du ankommer senast kl. 14 den första dagen på Work Campen. Den sista dagen räknas officiellt för Work Camp avresedag, och du vill därför också köpa flygbiljetter hem där.

Hur du kommer enklast fram?

Många av våra tidigare deltagarna har använt sig av hemsidan Rome2Rio, för att hitta hur man enklast och billigast kommer från A till B.

 

Praktiska upplysningar
 

Försäkringar

Det är ditt eget ansvar för att försäkra att få en försäkring under din Work Camp. Det är inte alla Work Camps, som försäkrar deltagarna. Därför rekommenderar vi att du undersöker vilka regler som gäller för det land som du reser till och eventuellt köper en reseförsäkring.

Visum

Väljer du en Work Camp utanför Europa är du själv ansvarlig för att ansöka om visum till det land du ska vara på Work Camp i. Eventuella utgifter till visum ska du själv stå för. Hitta mer information under vår visumsida. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader fram från hemresedatumet. Utländska medborgare, härunder personer med svenskt flytningspass eller främmandepass, uppmanas att söka upplysningar vid en ambassad eller konsulat för det land, de önskar att besöka.

Vaccinationer

Du ska själv se till att få eventuella nödvändiga vaccinationer, innan du ska iväg på din Work Camp. Global Contact rekommenderar att du uppsöker din egna läkare för att få information om vaccinationer och andra förebyggande medel. Va uppmärksam på att några vaccinationer ska tas i flera omgångar i en period.

Säkerhet

Det finns Work Camps runtom världen. Som utgångsläge, kan du vara säker på att säkerhetssituationen är bra, ifall en lokal organisation arrangerar en Work Camp. Du kan dock alltid se på utrikesdepartementets hemsida för att läsa deras rekommendationer för de olika länderna .

Ansvar

Alla Work Camps arrangeras av lokala organisationer. Global Contact är därför inte värd för enskilda läger, men står för att arrangera kontakten och administrera en anmälan mellan de involverade parterna. Därför kan Global Contact inte ta ansvar för innehållet eller förhållandena på Work Camps. Det är din Work Camp värd, som ansvarar för att projektet och förhållandena är, som de beskrivits. Global Contact tar därför inget ekonomiskt ansvar. Vi vill gärna hjälpa och stöda frivilliga och försöka förbättra dåliga förhållanden.

Två gånger om året möts alla våra partnerorganisationer och diskuterar samarbetet och hur vi kan förbättra våra Work Camps i t.ex. Danmark. Ifall du vill veta mera om en specifik partnerorganisation, kan du kontakta oss.

Åk på flera Work Camps!

Ansökningsprocess

Hitta din Work Camp i sökmaskinen och lägg till en eller flera till din inköpskorg. Det kan löna sig att välja flera alternativ, så att vi snabbt kan ansöka om din andra prioritet, ifall du inte blir antagen på ditt första val.
 
När du har skickat din anmälan och betalat 1900 kronor för din Work Camp, skickar vi din ansökan vidare till det läger, du vill delta i. Oftast får du svar om du blivit antagen inom 3-4 arbetsdagar.
 
Du kan delta i flera Work Camps och kombinera flera i efter varandra, och därmed resa i längre tid. Ifall du vill delta i flera läger, skall du göra en separat ansökan för varje land.
 
Ifall du inte blir antagen, får du en e-post och möjligheten att ansöka om ett annat läger. Du kan även välja att få alla 1900 kr. tillbaka. Du kan alltid få dina pengar tillbaka, ifall du inte får din önskan uppfylld.

Pris

Pris

Alla Work Camps kostar 1900 kronor + eventuell extra partnerutgift.

Extra partnerutgift
Några Work Camps,  oftast de som är utanför Europa, kräver en extra betalning åt samarbetsorganisationen. Det står tydligt under varje Work Camp, huruvida det ingår en extra utgift eller ej. Prisen varierar mellan de olika lägren, och betalas först då du ankommer.
 
Betalning
De 1900 kronor betalas rakt till Global Contact då du anmäler dig. Du mottar en e-post, när vi har mottagit din betalning. Vi skickar inte din anmälan vidare, före vi kan se att du betalat din vistelse. Ifall du inte blir antagen till lägret, får du pengarna tillbaka.
 
Ifall du ångrar dig
Ifall du inte kan delta och anmäler detta senast tre veckor före din Work Camp börjar, får du 500 kronor tillbaka. Ifall du annullerar din anmälan senare, får du inte dina pengar tillbaka.

Mat och boende

Mat & Boende

Mat och boende är inkluderat under hela vistelsen på en Work Camp.
 
Du skall vara förberedd på att sängplatserna, duscharna och toaletterna kan vara relativt primitiva. Dock varierar förhållandena på varje Work Camp; på vissa ställen bor man i sovsalar, medan man på andra läger bor i tält. Du kan läsa om förhållandena innan du beställer.
 
Maten varierar, men oftast lagar du och de andra mat tillsammans. Ifall du är vegetarian eller har andra krav för maten, skall du skriva det i din anmälan så att värden kan ta det i beaktande.

Transport

Transport till din Work Camp

Du står själv för att arrangera tåg, buss eller flyg till din Work Camp. Senast tre veckor innan din ankomst mottar du ett infosheet från värdorganisationen, med telefonnummer till dina kontaktpersoner. Det står även var ni skall träffas och hur du kommer dit.
Ifall du vill köpa flygbiljett innan du mottar ditt infosheet, skall du planera resan så, att du ankommer senast kl 14 den första dagen. Sista dagen räknas officiellt om hemresedagen, så du kan köpa en flygbiljett hem till den dagen.
 
Hur kommer du lättast fram? Många av våra tidigare deltagare har använt sidan Rome2rio, för att ta reda på hur man lättast tar sig från A till B.

Praktisk information

Praktisk Information

Försäkring
Det är ditt eget ansvar, att ha en försäkring under din Work Camp. Du skall vara uppmärksam på, att det blåa sjuksäkringskortet inte gäller alla ställen. Alla Work Camps försäkrar inte sina frivilliga. Därför rekommenderar vi, att du undersöker vilka regler som gäller för det land du skall resa till, och eventuellt beställer en reseförsäkring.
 
Visum
Väljer du en Work Camp utanför Europa, är du själv ansvarig för att ansöka om visum till landet. Eventuella kostnader i samband med visumet står du själv för. Du hittar mera information på vår visumsida. Kom ihåg att ditt pass skall vara giltigt i minst sex månader efter att du rest hem. Utländska medborgare och personer med flyktingpass skall kontakta ambassaden, för att få mera information.
 
Vaccination
Du ansvarar själv för att arrangera eventuella vaccinationer, innan du åker iväg på din Work Camp. Vi rekommenderar, att du konsulterar en läkare för att få information om vaccinationer och annan medicinering. Kom ihåg, att vissa vaccinationer skall fås i flera rundor.
 
Säkerhet
Det finns Work Camps runtom världen. Som utgångsläge, kan du vara säker på att säkerhetssituationen är bra, ifall en lokal organisation arrangerar en Work Camp. Du kan dock alltid se på utrikesdepartementets hemsida för att läsa deras rekommendationer för de olika länderna
 
Ansvar
Alla Work Camps arrangeras av lokala organisationer. Global Contact är därför inte värd för enskilda läger, men står för att arrangera kontakten och administrera en anmälan mellan de involverade parterna. Därför kan Global Contact inte ta ansvar för innehållet eller förhållandena på Work Camps. Det är din Work Camp värd, som ansvarar för att projektet och förhållandena är, som de beskrivits. Global Contact tar därför inget ekonomiskt ansvar. Vi vill gärna hjälpa och stöda frivilliga och försöka förbättra dåliga förhållanden. Två gånger om året möts alla våra partnerorganisationer och diskuterar samarbetet och hur vi kan förbättra våra Work Camps i t.ex. Danmark. Ifall du vill veta mera om en specifik partnerorganisation, kan du kontakta oss.

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.