Visumregler

Du skall själv ansöka om visum till det land du ska resa till. I några länder ansöker du om visum hemifrån, medan du i några länder ansöker om ett visum när du kommit fram.

Kom ihåg!

 •  Ditt pass skall vara giltigt i minst 6 månader efter ditt hemresedatum.
 •  Är du utländsk medborgare, eller har flykting- eller främlingspass, skall du kontakta ambassaden för att ta reda på hur du ansöker om ett visum.
 •  Du skall även söka visum till det land var du skall åka till på gruppresa.

Här hittar du de normala reglerna, men dubbelkolla alltid på ambassadens hemsida, då reglerna ibland kan ändra sig med kort varsel. Vi försöker hålla upplysningarna uppdaterade, men vi kan inte hållas ansvariga för innehållet av informationen.

 

Välj land

 Visumregler - länder i alfabetisk ordning

 

Bangladesh

Du kan få ett 30 dagars turistvisum på flygplatsen i Dgaka. Det kostar 51 USD och det är en god idé att ha små sedlar, då de inte alltid kan växla pengar. Det är viktigt att du tar med två passbilder. 2 veckor före du reser kommer du att motta en inbjudan från vår partnerorganisation, vilket som gör processen snabbare. Kom ihåg att du själv ansvarar för att hålla dig uppdaterad på visumreglerna i Bangladesh. Partnerorganisationen kommer att hjälpa dig med att förlänga ditt visum i Dhaka efter ankomst. 

 • Du skall ansöka om ett turistvisum
 • Link till officiella visumregler
 • Link till formuläret på ambassadens hemsida, så att du kan se hur ansökan ser ut. 

Obs: Ifall du skall till gruppresa med tema volontärarbete i Myanmar eller Sri Lanka innan din vistelse, skall du ansöka om ett visum dit också. Läs mer om proceduren härunder: Myanmar, Sri Lanka

Till toppen

Bolivia
 

Du ska ansöka om visum till Bolivia innan avresa, och helst en månad eller mer innan avresa, då det kan vara lång behandlingstid.

Du ska söka om visum på det som på panska heter “Objeto determinado / trabajo transitorio”, på engelska “Special purpose/ transitional work”. Utfyll ansökan online via denna länk. Sidan guidar dig igenom ansökningsprocessen, och där är en länk till instruktioner och ansökningskraven på engelska. När du har utfyllt ansökan online, ska du printa och skicka in ansökan tillsammans med ditt pass och en del andra dokument till den bolivianska ambassaden i Stockholm. När du har fått ditt visum godkänt, så printas det i ditt pass, som skickas tillbaka till dig från Stockholm.

Du ska bifoga följande i din ansökan:  

 • Ett ansökningsbrev med ditt namn, föremålet med resan, hur du har tänkt dig försörja dig under vistelsen, och datum för din in-och utresa från Bolivia.  
 • En passbild (3x3, i färg med vit bakgrund). Se till att ha en digital kopia klar som ska laddas upp i den elektroniska ansökan (ska max fylla 150KB)
 • Ditt pass (ska vara giltigt minst 6 månader efter utresa)
 • Dokumentation för att du är vaccinerad mot gul feber, t.ex. ditt vaccinationskort.
 • Ett invitationsbrev från organisationen i Bolivia, ett från oss, som dokumenterar att du saka vara volontär (dem får du av oss – ska bifogas i samma fil)  
 • Ren straffattest från de svenska myndigheterna, helt på engelska.
 • Dokumentation för att du kan försörja dig själv. Det kan vara i form av en kontoutskrift från de senaste 6 månaderna, där ditt namn och nummer på ditt konto framgår.
 • Din resplan för flygresan tur/retur

Det är viktigt att du själv orienterar dig på ambassadens hemsida här om hur man går tillväga och vilka krav som finns till din ansökan. Kontakta också gärna ambassaden via mail innan du skickar din ansökan.

Visumet varar i 180 dagar, och kostar 85 USD.

Till toppen

Colombia

Visum till Colombia är gratis i 90 dagar och du ansöker om detta på flygplatsen i Cartagena i Colombia, när du ankommer. Om du gärna vill göra volontärarbete i Colombia i längre tid än 90 dagar, så kan du få förlängt medan du är i landet. Det ska du göra innan ditt visum löper ut, och vår lokala samarbetspartner kan hjälpa dig med processen.

Var uppmärksam på att de colombianska myndigheterna kräver en utrese-skat svarande till ca. 200–300 SEK, om du har befunnit dig i landet i mer än 60 dagar. Det betalar man på flygplatsen vid utresan från Colombia.

Om resan till Latinamerika går via USA, så  krävs ett inresetillstånd. Du kan ansöka om den här. Det kan ta några dagar att behandla ansökningen, så var ute i god tid. En ansökan kostar 14 USD och betalas online. 

Till toppen

Ecuador

Visum till Ecuador är gratis i 90 dagar och du ska ansöka om det i flygplatsen i Quito när du ankommer. Om du önskar att vara i Ecuador i längre än 90 dagar,  ska du betala för en förlängning av visumet. Förlängningen kostar 100 USD plus en extra 50 USD i ansökningsavgift, och denna kan göras på plats i Ecuador. Gör du detta i Ecuador så kan våra lokala partners hjälpa dig med processen. 

Va uppmärksam på att myndigheterna kan kräva dokumentation för att du har en täckande reseförsäkring. Vi rekommenderar därför att du skriver ut dokumentationen för att du är försäkrad under din vistelse i Ecuador, och har den med dig vid inresa på flygplatsen.

Resan till Latinamerika går via USA, som kräver inresetillåtelse. Utfyll ansökningen online här. Det kan ta några dagar att behandla ansökan, så va ute i god tid. En ansökan kostar 14 USD, som också betalas online. 

Till toppen

El Salvador

Visum till El Salvador är gratis och kan fås i San Salvador flygplats när du ankommer.  Det är viktigt att du ansöker om ett turistvisum.

Om resan till Latinamerika går via USA,  krävs det ett inresetillstånd. Du kan ansöka om den här. Det kan ta några dagar att behandla ansökningen, så var ute i god tid. En ansökan kostar 14 USD och betalas online. 

Till toppen

Filippinerna

Du ska ansöka om ett turistvisum till Filippinerna innan avresa, och helst en månad eller mera innan, då en behandlingstid kan förekomma.

Du ska i förväg ansöka om visum vid den Filippinska ambassaden i Köpenhamn. Du hittar adressen och kontaktinformation till ambassaden här. Du ska använda denna ansökningsblankett till din visumansökan. Cirka 6 veckor innan din avresa kommer du mottag vår partnerorganisations adress, som du ska skriva in i din visumansökan.

Du ska ta med följande till din ansökan:  

 • En passbild
 • Ditt pass (ska vara giltigt minst 6 månader efter avresa)
 • Kopia av bildsidan i ditt pass
 • Dokumentation för att du kan försörja dig själv under hela vistelsen. Det kan vara i form av senaste lön eller kontoutskrift, där ditt namn och nummer på ditt konto framgår
 • Din resplan för flygresan både tur/retur

Det är viktigt att poängtera att du som utgångspunkt bara har rätt till att vara i Filippinerna i 59 dagar åt gången. Din vistelse kan dock förlängas under din vistelse, där du ska hänvända dig till närmsta polisstation eller immigrationskontor och ansöka som förlängning. Du kan se priserna inne på den filippinska immigrationskontorets hemsida. Den lokala organisationen vill hjälpa dig på plats, om du skulle vara osäker på något.

OBS: ska du på den förberedande gruppresan till Myanmar eller Sri Lanka innan så ska du komma ihåg att ansöka om visum dit också. Läs mer om proceduren här: Myanmar, Sri Lanka.

Extra för praktikvistelser
Om du ska på praktik i Filippinerna, så ska du skriva tourism som syfte med resan och ge följande adress i din ansökan:
Bahay Tuluyan, 2218 Leveriza St, Malate, Manilla.

VIKTIGT: Du ska dessutom vara uppmärksam på att du ska registreras på din arbetsplats. Du ska därför ladda upp följande dokument till oss här.  

Till toppen

Ghana

Du ska ha ett internship visum när du reser till Ghana. Ditt visum ska sökas hemifrpn på Ghanas ambassad i Köpenhamn (Hellerup), och du hittar ansökningsblanketten på deras hemsida. 

Inbjudningsbrev

Du skall ha en skriftlig inbjudan från Ghana, för att kunna ansöka om ett visum. Vi hjälper dig med detta och därför skall du skicka ett e-post med en passkopia och resuppgifter med personliga upplysninger och bild i detta dokument, till oss. Vi vill därefter skicka dig ett invitationsbrev som du ska använda när du söke rom ditt visum på ambassaden

Vägledning till visumansökan

 • ditt svenska pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter ditt hemresedatum
 • Kom ihåg att du ska visa fram ditt vaccinationskort, som visar att du har fått vaccination mot Gul Feber vid ankomst i Ghana

Till toppen

Guatemala

Visum till Guatemala är gratis och fås vid gränsen, när du ankommer. Det är viktigt att du ansöker om ett turistvisum. Kom ihåg att ditt pass skall vara giltigt i minst 6 månader efter ditt hemresedatum. 

Resan till Latinamerika går via USA, vilket som kräver inresetillstånd. Du kan ansöka om den här. Det kan ta några dagar att behandla ansökningen, så var ute i god tid. En ansökan kostar 14 USD och betalas online. 

Till toppen

Grekland

Enligt de grekiska myndigheterna gäller följande regler för svenskar som kommer in i landet:

 • Visumfri i upptill 90 dagar

 • Passet ska vara giltigt under hela vistelsens längd

Till toppen

Jordanien

Vid ankomst i Queen Alia flygplats i Jordanien, får du ett visum på 30 dagar. Visumet kostar 40JD (ca. 500kr), som betalas på flygplatsen. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt minst 6 mdr. Efter ditt hemresedatum. 

Till toppen

Kambodja

Du ansöker om ett visum då du landar på Phnom Penh flygfälgt. Det kostar 35 dollars, men är endast giltigt i en månad. Det är viktigt att du söker ett ordinary visum och tar med en passbild. Det är väldigt viktigt att inte ansöker om ett turistvisum - därför skall du inte söka visum via deras E-visum på nätet. Skall du resa längre än en månad, kan du söka om förlängning i landet. Global Contacts lokala partner hjälper dig med förlängningen, då du åter igen söker om "ordinary visum" och tar med ett passfoto. 

Använd följande adress när du fyller i din ansökan:

No.67, Street 123,Sangkat Toul Tompoung1,
Khan Chamkar Morn, Phnom Penh,
Kingdom of Cambodia

Obs: Ifall du skall till gruppresan med tema volontärarbete i Myanmar eller Sri Lanka innan din vistelse, skall du ansöka om ett visum dit också. Läs mer om proceduren härunder: Myanmar, Sri Lanka

Till toppen

Kenya

Om du ska vara volontär eller praktikant i Kenya ska du både ha ett turistvisum och en arbetstillåtelse. SKa du enbart på gruppresan, ska du enbart ha ett turistvisum. 

VISUM
Du skal ansöka om ditt visum online och det kostarr 51 USD. Det tar upp till 7 dagar att behandla din ansökan så gör detta i god tid.
Du skal ansöka om ditt visum här. Det är lite av en halvlång process så vi har gjort en detaljerad guide till dig.

Du får ett visum som varar i 3 månader. Ifall du skall vara i Kenya längre eller 3 månader, skall du ha ett nytt visum ifall du kryssar gränsen till t.ex. Tanzania. Ibland kan man förlänga sitt visum på immigrationskontor i Kenya. 

NB: Om du är 15 år eller yngre på datumet för avresa är visum inte nödvändigt till Kenya. Du ska enbart ha ett giltigt pass. 

ARBETSTILLÅTELSE

För att arbeta som frivillig eller som praktikant i Kenya, skall man ha en arbetstillåtelse. Den kostar 15.000 Kenya Shilling per månad för frivilliga och 15.000 Kenya Shilling per år för praktikanter. 

Global Contact kommer debitera dig för arbetstillståndet innan avresa, med mindre du gärna vill betala kontanter vid ankomst i Kenya. Om du vill betala kontakt vid ankomst ska du medela detta till din koordinator minst 7 veckor innan avgång. 

Du ska ladda upp en del dokument till oss, för att få arbetstillåtelse. Du laddar dem upp här.

Till toppen

Malawi

Visumet til Malawi kan du få när du ankommer på flygplatsen, och det kostar 75 US$. Det är viktigt att du ansöker om turistvisum och har ett pass, som är giltigt i minimum 6 månader efter hemresan. 

Det är en god idé att skriva ner adressen för ActionAid Malawi innan du åker iväg: 

ActionAid Malawi
Lilongwe & Central Region Office
Kang'ombe Building
First Floor, East Wing
P.O. Box 30735
Lilongwe 3.
Tel: +265 1 757 500/504/508
Fax: +265 1 757 33

Till toppen

Mocambique

Du skall ansöka om turistvisum på Mocambiques ambassad i Stockholm, där du utfyller ett ansökningsformulär och skickar in det. Du hittar mera information på ambassadens hemsida.

Ett visum till Mocambique kostar 600 sek för ett 60 dagars "single entry"-visum.

Det är viktigt att du ansöker om ett visum före du reser. Märk väl att du skall ankomma till Mocambique senast 60 dagar efter att ditt visum har blivit godkänt, så ansök inte för tidigt. Det är dock viktigt att du söker i bra tid för att du skall hinna skicka ditt pass till ambassaden i Stockholm. 

I din ansökan skall du ge din adress i Mocambique. Här skall du skriva:  

 • Province: Localidade
 • District: Maputo
 • City: Maputo
 • Street: Rue de Mesquita
 • House number: 222, 1 andar, flat 15

Ifall du vill förlänga ditt visum medan du är i landet, kan du göra det i Mocambique på immigrationskontoret i Maputo. Vår samarbetspartner hjälper dig med detta. Du skall vara uppmärksam på att du inte kan förlänga dtt visum mera än två gånger medan du är i Mocambique. Efter det skall du kryssa gränsen till Swaziland och komma in igen och ansöka om visum vid gränsen.

Det är vitigt att du ansöker om ett "multiple entry"-visum ifall du kommer att läsa mycket in och ut från landet under din vistelse. Ifall du har ett "single entry"-visum, blir ditt visum ogiltigt när du reser ut. Då måste du köpa ett nytt visum när du reser in igen.

Till toppen

Myanmar

Om du ska iväg på ett 4 veckors kort gruppresa med tema volontärarbete eller på sommar gruppresan, ska du ha ett entry visa. 

Du ska skicka en kopia av ditt pass till din koordinator. Du vill därefter motta några dokument som du ska printa ut och ta med dig till flygplatsen i Yangon, tillsammans med 2 välliknande passbilder (De ska vara lika, men inte identiska med det i ditt pass).

Du skal printa ALLA dokument du mottar från Global Contact, samt utfylla det dokument som heter: Immigration letter.

Som adress in Myanmar skal du skriva:

ActionAid Global Platform Myanmar

No 520/D7

YanShin Housing

Kabar Aye Pagoda Road

Bahan Township , Yangon 

Som telefon nr. kan du skriva: +951546671 och som email:  

På flygplatsen visar du de skickade dokument samt de två passbilder och betalar 40USD kontant, om du ska ha en entry visa och 50 USD i kontanter som du ska ha ett business visa. Härefter kommer du motta ditt visum.  

Till toppen

Nepal

Du kan söka visum på flygplatsen i Kathmandu eller på den nepalesiska ambassaden i Stockholm. Det kostar 40USD för 30 dagar och 100$ för 90 dagar. Både på flygplatsen och på ambassaden kan du betala i kontanter. På flygplatsen kan du betala i både USD eller EUR, Om du betalar i EUR ska du dock ta med dig det exakta beloppet eftersom man inte får växel tillbaka. Bor du långt i från nepalesiska ambassaden i Stockholm så kan du helt klart vänta till du ankommer i Kathmandu flygplats 

Det är viktigt att du ansöker om ett turistvisum och tar med ett nytt passfoto. Om du skall vara i landet en kängre tid, kan du börja med att ansöka om ett turistvisum. Under din vistelse skall du besöka immigrationskontoret i Kathmandu för att söka om förlängelse. Kom ihåg ett passfoto när du gör detta! Vår lokala koordinator hjälper din med processer om du har frågor. 

Observera att ett turistvisum är giltigt i max 150 dagar d.v.s. att du endast kan få det förlängt till 150 dagar. 

Den tillfälliga adress du ska använda är:

ActionAid
Apsara Marga, Lazimpat
Kathmandu
Nepal
POB-6257

Obs: Ifall du skall till gruppresan med volontärarbete i Myanmar eller Sri Lanka innan din vistelse, skall du ansöka om ett visum dit också. Läs mer om proceduren härunder: Myanmar, Sri Lanka

Till toppen

Palestina

När du reser till Palestina skall du ha ett visum till Israel. Visumet är gratis och du får den då du går över den jordanska gränsen eller då du ankommer till flygplatsen i Tel Aviv (beroende på vilken vistesle du ska på). Det är viktigt att du ansöker om ett turistvisum. Under introduktionsdagarna i Danmark får du en inbjudan från vår partner i Palestina, som du skall använda då du skall genom den israeliska säkerhetskontroller. Vid utresa genom den jordanska gränsen, tar Israel ett gebyr på 15USD som skall betalas kontant - kom ihåg att ta med kontanter hemifrån! 

Till toppen

Peru

Peru är visumfritt upp till 90 dagar. För att komma in i landet skall du säkra dig, att ditt pass är giltigt under hela din vistelse i Peru. Du skall kunna visa en biljett för din utresa från landet. 

Om du befinner dig i Peru i mer än 90 dagar så kan du ansöka om en förläning online här. Det kan dock först göras när du har rest in i landet, och kostar 11,70 soles. Ansök gärna om detta 2-3 veckor innan de första 90 dagarna har gått ut.

Om resan till Latinamerika går via USA, så krävs inresetillstånd. Du kan ansöka om den här. Det kan ta några dagar att behandla ansökningen, så var ute i god tid. En ansökan kostar 14USD och betalas online. 

Till toppen

Sri Lanka

För frivilliga, praktikanter och gruppresedeltagare

Innan avresan kan du söka visum genom att registrera dig online
Du skall söka ”Tourist ETA” och du betalar en avgift på 35 USD, vilket som görs online. Vid målet med vistelsen skriver du "sightseeing or holidaying". Om du mellanlandar, är det den sista flygplats du befinner dig på innan Colombo flygplats, du skriver i fältet "port of departure".
När du reser med Global Contact, kan vår lokala partner hjälpa till med att förlänga ditt visum på plats. Det är viktigt att du har ett extra passfoto med dig, ifall du skall ansöka om förlängning.

Du kan använda följande adress till din ansökan:
18A/4, Deveni Rajasinghe Mawatha,
Gatambe, Kandy - Sri Lanka

Obs: Ifall du skall till gruppresan med tema volontärarbete i Myanmar eller Sri Lanka innan din vistelse, skall du ansöka om ett visum dit också. Läs mer om proceduren härunder: Myanmar, Sri Lanka

Till toppen

Tanzania

För er som ska till gruppresan 

Då du reser till Tanzania för att endast delta i gruppresan, skall du ha ett turistvisum. Du ansöker om detta då du ankommer i Kilimanjaro eller flygplaten i Dar Es Salaam - beroende på vart du flyger. Turistvisum kostar 50 USD och betalas kontant. Vi rekommenderar att du tar dessa 50USD i små sedlar, som blivit tryckta efter år 2006.

För frivilliga

Du ska ha ett 90 dagars business visum, när du reser till Tanzania som volontär. Det kostar 250 USD och betalas kontant vid ankomst. Här ska du upplysa dem om vår adress i Tanzania, som är: MS TCDC P.O.Box 254 Usa River, Arusha, Tanzania. Senast en vecka innan avresa kommer vi skicka ett invitationsbrev till dig från Tanzania, som du ska ha med dig vid ankomst. Kontakta Global Contact om din vistelse kommer vara mer än 90 dagar. Därutöver ska du ta med dig ditt vaccinationskort, som visar att du har blivit vaccinerat mot Gul feber.  

Som praktikant

Du ska ha ett 90 dagars business visum, när du resen till Tanzania som volontär. Det kostar 250 USD och betalas kontant vid ankomst. Senast en vecka innan avresa kommer vi skicka ett invitationsbrev till dig från Tanzania, som du ska ha med dig vid ankomst. Kontakta Global Contact om din vistelse kommer vara mer än 90 dagar. Därutöver ska du ta med dig ditt vaccinationskort, som visar att du har blivit vaccinerat mot Gul feber. 

När du ska i praktik i Tanzania, ska du dessutom skicka oss några dokument till praktikplatsen. 4 veckor innan avresa, kommer du mottag en mail från Global Contact med ytterligare information, om vilka dokument som krävs. 

Till toppen

Thailand

Du skall ansöka om ett visum till Thailand hemifrån. När du reser med Global Contact, skall du använda en inbjudan från vår partner för att kunna ansöka om ett visum. Du kan förvänta dig att motta en inbjudan efter att din vistelse har blivit bekräftad, Det är viktigt att du ansöker om non-immigration visum category O, som är giltigt i 90 dagar. Du hittar ansökningsblanketten på den thailändska hemsidan.

Ifall du skall till gruppresan med tema volontärabete i Myanmar innan du ska på ditt volontärarbete i Thailand ska du inte ha ett visum. Vid inresa via flyg får man vistas i landet i 30 dagar utan visum. 

Obs: Ifall du skall till gruppresan med tema volontärabete i Myanmar eller Sri Lanka innan din vistelse, skall du ansöka om ett visum dit också. Läs mer om proceduren härunder: Myanmar, Sri Lanka

Till toppen

Togo

Du skall ha ett visum när du reser till Togo. Du skall ansöka om visumet på Togos konsulat i Köpenhamn, där du på förhand skall ha fyllt i deras ansökningsformulär.

Du skall ansöka om ett 3-månaders turistvisum som kostar 955 svenska kronor. Du hittar mera information om ansökan på konsulatets hemsida. Hemsidan är på danska, så ifall du har problem med att förstå språket kan du bara skriva eller ringa till oss här på kontoret, så hjälper vi dig med din ansökan. 

Ifall du inte kan besöka konsulatet själv, kan skicka din ansökan per post. Kom ihåg att skicka med en rekommenderad försändelse. 

I din ansökan skall du bifoga en passbild och ha betalningen i kontanter. Kom ihåg att ditt pass skall vara giltigt i minst 6 månader efter hemresa. 

I formuläret skall du skriva en adress i Togo. Då skriver du följande adress 

SEEDS-TOGO
Tel: +228 90 45 31 37
BP: 20 246 Agbalepedo Fan Milk Lome

Till toppen

Uganda

Visum till Uganda ansöks på förhand på nätet, på immigrationsverkets hemsida. Visumet kostar 50 USD och det är viktigt att du söker om ett normalt turistvisum.

När du ansöker om ett visum, skall du ladda följande dokument upp: 

 • Din reseplan
 • En passbild
 • En passkopia
 • En kopia på ditt vaccinationskort, som visar att du blivit vaccinerad emot gula febern 

Når du ansöker, skall du upplysa din kontaktadress, så det är en god idé att skriva ner följande adress innan resan:

ActionAid International Uganda
Plot 2514/2517 Kansanga, Gaba Road
Box 676 Kampala, Uganda

Till toppen

Vietnam

För dig som skall volontärarbeta: 

Beroende på, var i Vietnam du skall arbeta, skall du antingen själv arrangera ditt visum eller så hjälper vår lokala partner dig med det. Cirka 6 veckor innan du reser, får du information från din koordinator om var du skall åka, och vilket typ av visum du skall ansöka om. Några skall ansöka visum i Sverige, medan andra skall göra det då de ankommer i Vietnam. Oberoende, skall ha med sig sin inbjudan. 

Ifall du skall till Vung Tau:

Du skall ansöka om visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Det är viktigt att ansöker om ett "business visum" som är giltigt i tre månader. Detta kostar 25$ för att bli stämplat, och 45$ för själva visumet. Kom ihåg att ta med en kopia av din reseplan då du ankommer i Vietnam, så att du har dokumentation på när du åker från landet igen. 

Ifall du ska till Hanoi eller Ho Chi Minh City: 

På dessa placeringar kommer den lokala koordinatorn hjälpa dig med ditt visum. Du ska därför inte ansöka om ett visum själv, men istället så ska du när du bokar din volontärresa, skicka de nedanstående dokumenten till landskoordinatorn via mail.

Du kommer sedan baserat på dessa dokument få tillskickat ett invitationsbrev per mail, som du ska ha med dig till flygplatsen. Invitationsbrevet kommer du mottag några veckor innan din ankomst till Vietnam. Dvs, om du ska på gruppresan som förberedelse före din volontärvistelse, vill du först mottag ditt invitationsbrev när du är på gruppresan. Utöver invitationsbrevet, ska du ha med dig ett passfoto och 25USD som du ska betala för att mottag ditt visum på flygplatsen i Vietnam. 

 • CV på engelska
 • kopia av ditt pass
 • Passfoto

För dig som reser som praktikant: 

Du skall ha ett visum, då du skall göra din praktik i Vietnam. Eftersom att visumproceduren till Vietnam är besvärlig, hjälper vi dig med igenom proceduren. För att få en inbjudan till immigrationskontoret, som du använder i din visumansökan. 

 • Ditt CV på engelska
 • En kopia av ditt pass
 • En kopia av din passbild
 • Ett bevis på dina studieaktiviteter och vitsord på engelska
 • Dokumentation av att du skall på praktik, som stämplats och skrivits under av din skola

Dessa dokument skall samlas i en PDF-fil. Du får en påminnelse från din koordinator, när tiden närmar sig. 

OBS: Ifall du skall ansöka om visum på ambassaden, skall du inte skicka kontanter i brevet. Vi rekommenderar att du skickar pengarna till deras bankkonto, och bifogar en kopia av transaktionen. 

Obs: Ifall du skall till gruppresan med tema volontärabete i Myanmar eller Sri Lanka innan din vistelse, skall du ansöka om ett visum dit också. Läs mer om proceduren härunder: Myanmar, Sri Lanka

Till toppen

Zambia

Som volontär i Zambia, ska du både ha ett turistvisum och arbetstillåtelse. Ska du enbart på gruppresan i Zambia så ska du ha ett turistvisum.

Turistvisum till Zambia ska ansökas om vid ankomst till Lusaka flygplast, det kommer kosta 50 USD och ska betalas i kontant. 

När du ansöker om ett visum, skal du skriva följande adress (det lönar sig att ha den uppskriven, innan du åker iväg):

Action Aid Zambia

5011 Los Angeles Boulevard Long Acres
P.O. Box 35788
Lusaka, Zambiadu

Arbetstillåtelse vill vår lokala koordinator i Zambia hjälpa dig med att ansöka om efter ankomst till Zambia. Det kommer bli gjort på immigrationskontoret i Lusaka, och kostar 3500 zambian kwacha (ca. 2917 sek). Kom ihåg att ta med dig ditt eksamensbevis på engelska från den sista avslutad utbildning. 

Till toppen

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.