Resevillkoren för Work Camps

Alla Work Camps arrangeras av lokala organisationer. Global Contact är därför inte värd för enskilda läger, men står för att arrangera kontakten och administrera en anmälan mellan de involverade parterna. Därför kan Global Contact inte ta ansvar för innehållet eller förhållandena på Work Camps.

Det är din Work Camp värd, som ansvarar för att projektet och förhållandena är, som de beskrivits. Global Contact tar därför inget ekonomiskt ansvar. Vi vill gärna hjälpa och stöda frivilliga och försöka förbättra dåliga förhållanden.

Två gånger om året möts alla våra partnerorganisationer och diskuterar samarbetet och hur vi kan förbättra våra Work Camps i t.ex. Danmark. Ifall du vill veta mera om en specifik partnerorganisation, kan du kontakta oss.

Betalning

När du fyllt din ansökan, skickas du vidare till vår betalningssida. Vi skickar inte din ansökan före vi kan se att du har betalat. Du mottar en e-post, när betalningen blivit genomförd. Du kommer även att motta en e-post, när du blivit antagen på din Work Camp.

Ifall du inte blir antagen på den Work Camp du önskat dig, kan du antingen ansöka på nytt eller för pengarna tillbaka.

Ångerrätt

Ifall du inte kan delta och anmäler detta senast tre veckor före din Work Camp börjar, får du 500 kronor tillbaka. Ifall du annullerar din anmälan senare, får du inte dina pengar tillbaka.

Försäkring

Det är ditt eget ansvar, att ha en försäkring under din Work Camp. Du skall vara uppmärksam på, att det blåa sjuksäkringskortet inte gäller alla ställen. Alla Work Camps försäkrar inte sina frivilliga. Därför rekommenderar vi, att du undersöker vilka regler som gäller för det land du skall resa till, och eventuellt beställer en reseförsäkring. Vilken försäkring du väljer, är upp till dig själv.

Visum

Väljer du en Work Camp utanför Europa, är du själv ansvarig för att ansöka om visum till landet. Eventuella kostnader i samband med visumet står du själv för. Du hittar mera information på vår visumsida. Kom ihåg att ditt pass skall vara giltigt i minst sex månader efter att du rest hem. Utländska medborgare och personer med flyktingpass skall kontakta ambassaden, för att få mera information.

Vaccinationer

Du skall själv stå för att ansöka om eventuellt nödvändiga vaccinationer, innan du åker på din Work Camp. Vi rekommenderar, att du kontaktar en läkare för att information om vaccinationer. Var uppmärksam på att vissa vaccinationer skall tas flera gånger.

Säkerhet

Det finns Work Camps runtom världen. Som utgångsläge, kan du vara säker på att säkerhetssituationen är bra, ifall en lokal organisation arrangerar en Work Camp. Du kan dock alltid kontrollera det på utrikesdepartementets hemsida, för att läsa deras reserekommendationer för de olika länderna.

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.