Work Camp rekommendationer

Åk med på en Work Camp på sommarlovet. Du arbetar som volontär ett par veckor på ett lokalt projekt tillsammans med volontärer från hela världen! Vi garanterar en rolig och annorlunda upplevelse - sen är det också ett billigare sätt att resa. 

Det finns massor av läger att välja mellan i sökmaskinen, men vi rekommenderar några av dem, som vi är extra galna med här.

 

Work Camp för ungdomar under 18 år

Frivillig i Work Camp för ungdomar under 18 år - Tyskland

Kom med på en annorlunda Work Camp som är ett ungdomsmöte i Dachau, en by som är präglat av historiska ärr eftersom det fanns ett koncentrationsläger där under andra världskriget. Syftet med lägret är att diskutera vad vi har kärt oss ur historien, men också hur och var rasism och diskriminering äger rum idag.

Det krävs att man pratar engelska för att delta i detta lägret. Det är flera dagsutflykter inplanerade, och möten med överlevare av Holocaust. Extra avgift: 70 euros

Datum: 27. jul till 9. aug
Alder: 16-26 år

Gör något bra för miljön

Frivillig i Eko, Tyskland

Hjälp till i skogen, och vara med till att bygga en äventyrsväg för barn och andra unga själar, där alla sinnen tas i spel. Lägret sker i en del av Tyskland där det finns väldigt vacker natur med både buskar och floder – som du kommer befinna dig i din vardag. Dessutom så bor man på en skola med både bad och välutrustat kök.

Om du vill spendera några veckor i skogen, och lära dig om hållbart skogsbruk, så är detta utan tvekan lägret för dig!

Datum: 27. jul till 10. aug
Alder: 18+

Frivillig i Eko, Estland

Vill du lära dig mera om hållbar livsstil? Så kan du på denna Work Camp hjälpa till med arbetet på en gård som utför traditionell biodling, men du kommer också göra andra former för arbete.

Lägret hålls för sjunde året som lever med en hållbar tankegång, och vill dela detta med volontärerna på lägret. Därför kommer man i stor utsträckning att vara en del av familjen för att bibehålla gården och dess område. Extra avgift: 50 euro.

Datum: 29. jul till 11. aug
Alder: 18+

Frivillig i Work Camp i Portugal, ekologi

I Portugals skogsområde är där i de varma sommarmånaderna fara för skogsbrand, och därför är det extra viktigt att få bort allt lätt tänt skräp. På detta läger är det en av de viktigaste sakerna du kommer göra, men du kommer också få mer kunskap om skräpets betydning för områdets ekosystem, och ha tid till att uppleva Portugals vackra kust, som är bara en halv timme transport från lägret.

Övernattningarna är på ett lokalt hostell, där du själv är med till att laga maten.

Datum: 19. aug till 30. aug
Alder: 18 - 30 år

Bli en lantman för en vecka

Frivillig i Bli lantman för en vecka - Ryssland

Gör volontärarbete för att hjälpa en rysk kommun med att skapa en liten ekologisk gård. Du kommer hjälpa till med att arbeta ute i gården, både med att skörda bär, men också gödsla jorden.

Dessutom har de några hästar och en lama som du kan hjälpa till med att mata.  Boendet på lägret är den så kallade "glamping", det vill säga en utökad form av camping och maten som serveras på lägret baseras på lokala produkter.

Datum: 13. aug till 24. aug
Alder: 18+

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.