Work Camp rekommendationer

Har du svårt att välja vilken Work Camp du vill åka iväg på? 
Vi shortlistar varje vecka en handfull camps som vi rekommenderar här på sidan.
 

// Arkeologi


Studerar du arkeologi, eller tycker du det är spännande att arbeta med gamla slott och ruiner? DÅ är en arkeologi-Work Camp något för dig! Vi rekommenderar fyra camps, där du kan hjälpa till med utgrävning och bevaring. Du kan också hitta många fler arkeologi-camps här 

Frivillig i Tyskland

Tillsammans med en arkeolog ska ni rensa två gamla borgtorn för jord. Du vill bli introducerad till arkeologiska grundtekniker och kommer lära dig att använda speciella instrument.

Datum: 23. juni – 7. juli
Ålder: 18+

Work Camp i Spanien

På denna camp kommer du praktiskt erfarenhet med det arkeologiska yrket, men du vill också få en insikt i arbetet med hur arkeologi kan användas för at förmedla den lokala historian och kulturarv.

Datum: 26. juni - 10. juli  
Ålder: 18+

Work Camp i Slovakiet

Kom med till östliga Slovakien och var en del av arbetet i slottsruiner från det 13 århundrade. Arbetet vill bl.a. bestå i att restaurera ruinerna efter traditionella tekniker.

Datum: 8. juli - 21. juli  
Ålder: 18+

Work Camp i Ukraine

Som volontär vill arbetet föregå på en ukrainsk fästning. Arbetet vill både inkludera arkeologiska utgrävningar samt restaurering av fästningens gamla mur-ruiner.

Datum: 22. juli - 4. augusti 
Ålder: 18-27 år

 

// Pröva på att vara bonde under sommaren  


Gillar du att få lite jord under naglarna, så skulle du kanske pröva på och lära om  traditionel Japansk theodling, eko-farming i Mongoliet eller permakultur-projekt i Tyskland. Vi rekommenderar 4, men du hittar många fler här

Volontär i Japan

I  berg och natursköna omgivningar kommer du på denna Work Camp lära dig allt om traditionell ekologisk teodling, igenom att hjälpa de lokala äldre bönderna med årets tehöstning. 

Datum: 10. augusti – 22. augusti
Ålder: 18+

Work Camp i Estland

Upplev ett äkta estiskt jordbruksliv, där du kommer mjölka getter till bondgårdens egna osta och mjölkprodukter, plocka bär, göra sylt och arbeta i grönsaksfälten.

Datum: 16. juli– 5. augusti  

Ålder: 17+

Work Camp i Mongoliet

Nära huvudstaden, Ulaanbaatar, hittar du ett barnhem med tillhörande jordbruk. Du kommer hjälpa till med att odla grönskaerna, arbeta i växthusen och göra bevattningssystem. 

Datum: 10. juli – 23. juli
Ålder: 18+

Work Camp på festival i Belgien

De Wroeter är en social ekofarm, där du tillsammans med människor med sociala svårigheter, vill hjälpa till med att plantera, odla, plocka och sortera grönsaker till de lokala marknaderna.  

Datum: 5. augusti - 19. augusti
Ålder: 19+

// Europas musikpärlor


Tillsammans med unga lokala kreativa krafter, är sommarens många musikfestivaler ett riktigt bra val för en Work Camp, där du blir inviterad in i den lokala kulturen och får den helt in under huden. Vi ger dig 4 highlights härunder och det är flera festivaler att hitta här .

volontär i Italien

I den lilla italienska bergsbyn Brienza, kommer Crusco festival ta plats igen efter 3 år. En jazzfestival som startades av kreativa italienare som använder byns och regionens traditioner, konst, bra musik och de lokala mattraditionerna tillsammans, för att hylla deras by och region. Haka på och upplev Italien på ett helt annorlunda sätt!

Datum: 10. Augusti – 24. Augusti
Ålder: 18+

Work Camp i Finland

Aukusti festivalen är en mindre rockfestival som igenom de senaste 18 åren har varit i den finska byn Jalasjarvi. Varje år har de ungefär 3000–4000 musikglada festivalgäster, och som volontär kommer du hjälpa till med förberedelserna av festivalen.

Datum: 5. augusti – 18. Augusti  
Ålder: 20+

Work Camp i Slovakien

Med fokus och kärna i experimenterande musik, erbjuder den sloveniska festivalen på genrer som elektronisk musik, jazz, rock, ethnic och klassisk. Men också konstgenrer såsom film, multimedia, poesi, skulptur, performances och dans är allt något som du kan hitta på festivalen.

Datum: 30. Juni – 7. juli
Ålder: 18+

Work Camp på festival i Spanien

Den katalanska festivalen Nowa Reggae anses att vara en av landets bästa. Så skulle du vara reggaemusik älskare, gilla sol och strand, så välj denna och få en Work Camp fylld med jamaikanska toner, samtidigt med att du hjälper till att förbereda och avveckla festivalen.

Datum: 02. juli til 9. juli
Ålder: 18+

 

// Flyktingar  


Vi har lyft fram 4 camps som alla har fokus på att skapa större insikt i och förståelse för migration och flyktingsituationen. 4 camps där ditt volontärarbete blir ett fri rum för barns, familjer och ensamkommande i deras vardag på flyktingcenter i Europa.

Frivillig i Holland

Den holländska byn Emmen har ett flyktingcenter för familjer med barn. Som volontär på centret vill du vara med till att göra aktiviteter med barnen på centret, som är i åldern 4-12 år. Du vill få ett stort ansvar och stå för att ta hand om aktivitetsprogrammet. Därför är goda idéer och alla talanger ni må ha i sport, musik, hantverk, matlagning etc. väldigt eftertraktade.

Datum: 21. juli – 4. augusti
Ålder: 18-50 år

Work Camp i Italien

Som volontär kommer du att arbeta med fysisk och psykiskt utsatta saharawi barn, som normalt är bosatta i ett flyktingläger i Algeriet. Work Campen hålls i Italien, där barnen blir inviterade till varje sommar. Barnen kommer inte vara kapabla att ta självständigt ta hand om sig själva, och det är därför volontärarbetet kommer bestå av att göra aktiviteter, ta med barnen till stranden, ge dem omsorg och hjälpa till med att göra praktiska sysslor.

Datum: 1. juli – 22. juli
Ålder: 18-30 år

Work Camp i Belgien

Du kommer få ett större personlig insikt i och förståelse för migration och flyktingsituationen i Belgien och i Europa, om du åker iväg på Work Camp i Röda korsets asylcenter i Wallonia. Igenom att ta del av det praktiska arbetet och göra aktiviteter tillsammans med dem som bor där, blir du en naturlig del av centrets vardag.

Datum: 2. juli – 15. juli
Ålder: 18+

Work Camp med flyktingar i Belgien

Som volontär på Röda korsets öppna asylcenter i Natoyem, kommer du vara med till att göra olika aktiviteter för dem som bor där, som majoriteten är barn och unga mammor. Därför ska du gilla att ta initiativ och komma med nya idéer. Och allt form för kreativitet, och talang inom musik, sport, matlagning, hantverk är mer än välkommet.  

Datum: 2. juli - 14. juli
Ålder: 20+

 

Kontakta oss


Telefon: +46 73 773 1005
Email: info@globalcontact.se
Nödtelefon: (+45) 2989 7731