Work Camp rekommendationer

Har du svårt att välja vilken Work Camp du vill åka iväg på? 
Vi shortlistar varje vecka en handfull camps som vi rekommenderar här på sidan.
 

// Sensommarens kulturella camps


Sommarlovet bankar nu på allvar på dörren och semesterkänslan börjar infinna sig. Men…vet du ännu inte vad du ska hitta på nu här på sensommaren? Oroa dig inte! Det är fortfarande inte försent att anmäla dig till en volontärresa i sommar!

volontär i Mexico

"Art Therapy for Children" är namnet på den mexikanska camp, där du som volontär ska hjälpa mexikanska konstnärer med att hålla konst-workshops för barn och unga med cancer. 

Datum: 1. augusti – 14. augusti
Ålder: 18+

Work Camp i Finland

Denna camp står i kreativitetens och konstens tecken! Guidad av två professionella konstnären ska du och resten av de andra volontärer skapa konst och skulpturer som ska pryda det offentliga rummet i den finska byn Jurva.

Datum: 5. augusti - 18. augusti
Ålder: 20+

Work Camp i sydkorea

Kom helt nära den Sydkoreanska kulturen! Work camp´en befinner sig på UNSCO natur arv Baejke som är ett bergsområde, här kommer du lära dig om området, kulturen och historian bakom det som var engång ett av Sydkoreas 3. Riken

Datum: 30. juli - 10. augusti
Ålder: 19 - 35 år

Work Camp i Tyskland

Åk på tysk teater-camp i Rostock där du tillsammans med de andra volontärerna ska arbeta tillsammans för att göra teater.

Datum: 6. augusti – 19. augusti
Ålder: 18 - 27 år

 

// TYSKLANDS UNIKA UNESCO CAMPS


UNESCO arbetar för att bevara speciella naturområden så som skogar, bergskedjor, korallrev och ökenområden men också byar och byggningar med speciell kulturell, historiskt eller vetenskaplig signifikans. Här rekommenderar vi 4 camps i Tyskland, där du kan vara volontär på ett av UNESCOs världsarv.

volontär i Tyskland

I hjärtat av Tyskland hittar du Rammelsberg. En före detta silver- och kopparmina, som i dag är öppen för turister och andra intresserade. Som volontär ska du vara med till att restaurera objekt från minarbetet och du får inblick i bevaringsarbetet av det skyddade området.

Datum: 21. juli – 4. augusti
Ålder: 16-26 år

 

Work Camp i Tyskland

I den tyska delstaten Sachen hittar du bevaringsvärdiga bergsområdet Ore, som har spelat en viktig roll i Tysklands utveckling av den karismatiska koboltblå färgen. På Work Camp´en kan du bl.a. arbeta med bevaringen i de gamla underjordiska gruvschakten.

Datum: 28. juli - 10. augusti
Ålder: 18 - 35 år

Work Camp i Tyskland

Belveder Park kom på UNESCOS lista över skyddade områden i 1998. På Work Camp´en får du både kulturell, historisk och praktiskt inblick i arbetet med att bevara den unika parken.

Datum: 28. juli - 11. augusti
Ålder: 18 - 35 år

Work Camp i Tyskland

Work Camp´en kommer befinna sig på Marksburg slott med en otrolig utsikt över Rhinen. Som volontär kommer du arbeta på slottets utomhusområden och du vill bl.a. lära hur man konstruerar och bygger gamla stenmurar.
 

Datum: 12. augusti – 25. augusti
Ålder: 18 - 35 år

 

// Forläng sommaren


Work Camp hålls året om – så är du en av dem som först har semester i början av Augusti så finns massor med möjligheter för att förlänga semesterkänslan in i Augusti med dessa 4 Work Camp rekommendationer.

Volontär i Indien

Denna camp är till dig som är intresserad i en kulturutväxling med fokus på den tibetanska historian. Igenom undervisning och utflykter till tibetanska kloster kommer du få insikt i tibetansk kultur helt nära. Därutöver vill ni göra aktiviteter med barn på den lokala skolan.

Datum: 30. juli – 11. augusti
Ålder: 18+

Work Camp i Frankrike

I de franska alperna finns en gård so har sedan 1968 arbetar för bevarandet av åsnor. I dag fungerar det som ett rehabiliteringscenter där de vårdar och uppfostrar 325 åsnor. Som volontär ska du hjälpa till med olika sorters praktiskt arbete.

Datum: 8. augusti - 28. augusti
Ålder: 17+

Work Camp i Skotland

Kom helt nära på den Skotska kultur och landets vackra natur, där du som volontär ska vara med till att göra fysisk och praktiskt bevaringsarbete av ett gammalt slott från 1500 talet.
 

Datum: 5. augusti - 15. augusti
Ålder: 18+

Work Camp i Vietnam

Som volontär bliver du en del av ett socialt kök som varje dag arbetar för att tillbereda en billig måltid till de fattigaste socialgrupper i Ho Chi Minh City. Som volontär hjälper du till med att förbereda och servera maten.

Datum: 30. juli – 6. augusti
Ålder: 18+

// Juli-camps


Sommarlovet närmar sig med snabba steg och kanske vet du ännu inte vad du ska göra på din semester? Oroa dig inte, för det är inte försent att komma med på en Work Camp och där finns massor med spännande camps att välja mellan. Vi har utvalt 4 camps i Europa:

Volontär i Schweiz

Omgiven av de sydliga alperna ska du på den naturvackra Schweiziska Work Camp hjälpa till med att bibehålla ett unikt naturreservat tillsammans med 8 andra internationella volontärer.

Datum: 8. juli – 21. juli
Ålder: 18+

Work Camp i Kosovo

På denna camp får du en unik möjlighet att komma helt nära livet som kristen ortodox munk. På camp’en ska du hjälpa munkarna med det vardagliga arbetet och vara med till att förbereda deras stora festliga händelse; Slava.

Datum: 20. juli - 30. juli     
Ålder: 18+

Work Camp i England

Åk med till England och upplev den engelska landsidyll. Camp’en kommer till att föregå långt ute på landet och du vill hjälpa en liten lokal skola med praktiskt arbete i deras trädgård.

Datum: 14. juli - 27. juli 
Ålder: 21+

 

Work Camp i Turkiet

I det vackra turkiska området, Egirdir, hittar du ett litet community som undervisar barn i hållbarhet och ekologisk odling. Här ska du hjälpa till med att bygga shelters till hemlösa hundar, arbeta i fältet och undervisa barnen i hållbarhet.
 

Datum: 13. juli – 29. juli 
Ålder: 18 - 28 år

 

// Stryk dina yrkeskunskaper


Använd dessa Work Camps till att få nya kompetenser eller uppbygg erfarenhet inom ett speciellt yrke. Du kan bland annat pröva språkundervisning, pedagogik, lära ett nytt språk eller få erfarenhet inom personlig omsorg och vård. Vi ger dig här 4 camps: 

Frivillig i Rusland

På denna camp får du en unik inblick i den ryska kulturen och språk igenom journalistiskt arbete. Ni ska skriva artiklar om Rysslands provinsliv, samtidigt med att ni blir undervisade i ryska 2-3 timmar om dagen och åker ut på kulturella exkursioner till Moskva.

Datum: 8. juli – 22. juli
Ålder: 18-28 år

Work Camp i Italien

Varje år bliver en grupp barn med funktionsnedsättning från ett flyktingläger i det västliga Sahara inviterade till Italien på sommarcamp. Som volontär på campen ska du hjälpa till med aktiviteter, och du får erfarenhet med personlig omsorg av barn med speciella behov.

Datum: 3. juli - 17. juli     
Ålder: 18+

Work Camp i Kambodja

På campen i Kambodja kan du pröva på att undervisa barn i engelska. Skolan du ska arbeta på är en alternativ skola som arbetar med att utbilda lokala ungdomar igenom språk och möte med andra kulturer.

Datum: 2. juli - 17. juli 
Ålder: 18-45 år

Work Camp i Ryssland

Vill du stryka dina kompentenser inom språk och undervisning? På denna ryska camp får du massor med möjligheter för att pröva på detta, då du ska undervisa ryska barn i engelska.

Datum: 1. juli – 15. juli 
Ålder: 18 - 28 år

 

// Work Camps med mening


Vi får ofta hänvisningar från svenska volontärer som vill hjälpa till där det verkligen behövs. Vi har därför samlat ihop 4 camps, där din insats kan göra en stor skillnad

Volontär i Nepal

I 2015 upplevde delar av Nepal en våldsam jordbävning som gjorde att många familjer blev hemlösa. 3 år efter naturkatastrofen finns där fortfarande många tusen som saknar ett tak över huvudet. På denna camp ska du vara med till att rekonstruera och bygga nya hus till de utsatta familjerna.

Datum: 5. augusti – 18. augusti
Ålder: 18+

Work Camp i Armenien

SOS Children’s Village är ett ställe där barn som antigen är föräldralösa eller kommer från utsatta familjer kan bo, få omsorg och skapa sig en normal vardag. Som volontär ska du vara med och göra aktiviteter tillsammans med barnen.

Datum: 5. juli - 18. juli     
Ålder: 18-28 år

Work Camp i Belgien

På ett flyktingscenter i Belgien kommer du vara med och arrangera aktiviteter för flyktningsbarn och deras familjer. Så har du kreativa idéer eller några speciella kompentenser, är du mer än välkommen till att bidra med egna inputs under campen.

Datum: 9. juli - 29. juli 
Ålder: 20+

Volontär  i Indien

Denna Indiska organisation har sedan 2003 hjälpt fattiga gatubarn med basal utbildning i språk och hygien. På denna Work Camp är du med och hjälper med undervisningen och de dagliga rutinerna på centret.

Datum: 1. juli – 14. juli 
Ålder: 15 - 45 år

// Work Camps där genomsnittstemperaturen är över 15,5 grader i  juli månad  


Förra året var genomsnittstemperaturen i Sverige 15,5 grader och nära på att slå rekord som den regnigaste juli, någonsin! Vågar du inte att satsa på den danska sommar? Här får du 4 camps från varmare breddgrader.

Frivillig i Portugal

Med en gennemsnitstemperatur på 27 grader, byder den Portugisiske Work Camp på lidt af hvert. Vær blandet andet med til konstruere og bygge et udsigtstårn. 

Datum: 18. juli – 29. juli 
Ålder: 18-30 år

Work Camp i Ungern

Permakultur har i år varit en stor hit bland årest workcampare. På den ungerska Permakultur – Work Camp är det fortfarande några få platser kvar.

Datum: 16. juli - 29. juli     
Ålder: 18+

Work Camp i Taiwan

Om du gärna vill komma lite längre bort, så kan du åka till Taiwan och hjälpa till med att undervisa och göra sommaraktiviteter för barn som kommer från utsatta familjer.

Datum: 16. juli - 29. juli 
Ålder: 18-28 år

Work Camp i Azerbaijan

Gillar du riktigt varmt väder? Då ska du åka med på Work Camp I Azerbajjans näststörstastad Ganja. Här kommer du arbeta under trädens skugga i byns största park.

Datum: 10. juli – 21. juli 
Ålder: 18+

 

// "Istället för Roskilde Festivalen" - camps 


Hann du inte få biljett till årets Roskilde festival? Äsch! Vi ger dig här 4 upplevelser, där du i samma period får andra alternativ till ett socialt och kulturellt äventyr. Och det bästa med det hela är att det både är billigare, varar längre och är inklusive både kost och logi!

Volontär i Grekland

Ge barn och unga med fysiska eller mentala utmaningar ett roligt och annorlunda sommarlov. Tillsammans med de andra volontärerna arrangerar ni lekar och aktiviteter. I fritiden kan du åka iväg på upplevelser i den kulturrika storstad, Thessaloniki.

Datum: 29. juni – 14. juli 
Ålder: 18+

Work Camp i Belgien

”Na Fir Bolg är ett bra alternativ till de mer kommersiella festivalerna”. Ja, så blir den Belgiska Folk festivalen beskriven. Var med och gör festivalen klar, och njut av musiken och stämningen med de andra volontärerna, när den börjar.

Datum: 30. juni - 15. juli     
Ålder: 18+

Work Camp i Italien

Varför inte åka iväg på en festival i värmen? Bli volontär på en italiensk festival med fokus på antirasism som bjuder på en hel del konserter, events och kulturutväxling. Tillsammans med 14 andra volontärer hjälper du med praktiska uppgifter för och under festivaldagarna.

Datum: 30. juni – 10. juli 
Ålder: 19+

Work Camp i Spanien

Där finns behov för dig och dina volontär krafter på centret BASIDA som hjälper Hiv-positiva missbrukare och andra med speciella behov. Du kommer vara med att ta hand om dem som bor där och hjälpa till med praktiskt arbete på centret.
 

Datum: 1. juli – 15. juli 
Ålder: 22+

 

// Ekologiskt jordbruk


Det har blivit väldigt populärt bland årets Workcampare att komma ut till de ekologiska markerna runt om i världen. Vi framhäver därför 4 Eko-Camps i och utanför Europa.

volontär i Estland

Är du glad för liv på landet och fysiskt arbete? Åk då iväg till Estland och upplev livet på en ekologisk gård. Som volontär kommer du ta del av att hösta årets salad, grönsaker och bär.

Datum: 4. juli – 17. Juli  
Ålder: 17+

Work Camp i Hong Kong

Hjälp till i rismarkerna i Long Valley, Hong Kongs största våtmarksområde. Du kommer att leva under simpla förhållanden, och du vill med allt säkerhet komma helt ner i varv.

Datum: 13. juli – 24. juli    
Ålder: 18+

Work Camp i Thailand

I landsbyn Mae Chaem i det nordliga Thailand ligger denna fredsfyllda eko-gård. Som volontär på denna camp, kommer du till att arbeta med de andra volontärerna på gårdens ris-och ananasplantager.   

Datum: 16. juli – 28. juli
Ålder: 18+

Work Camp i Togo

På denna camp kommer du hjälpa till i markerna, samtidigt med att ni också ska skapa större uppmärksamhet omkring ekologiskt jordbruk land lokalbefolkningen.

Datum: 14. juli – 4. augusti
Ålder: 18+

 

// Europas slott


Europa gömmer på ett hav av vackra slott och slottsruiner. Vi rekommenderar denna vecka fyra camp, där du kan pröva på bygg och snickeriarbete, eller med förmedling av slottets historiska- och kulturella aspekter.

Frivillig i Slovakien

På toppen av ett berg nära Slovakiens äldsta by Krupina, hittar du slottet Cabrad. Utan elektricitet och med vatten som hämtas i dalen, blir denna Work Camp en riktig överlevnadsupplevelse.

Datum: 29. juli – 12. augusti   
Ålder: 18+

Work Camp i Tyskland

Var med till att renovera det historiska slottet; Lohra, i Tyskland. Det blir spännande och aktivt, och du kommer få en hel del erfarenhet med hur det är att bygga och renovera historiska byggnader igenom praktiskt arbete.  

Datum: 15. juli – 28. juli    
Ålder: 18-30 år

Work Camp i Frankrig

Den franska slottsruin Fort Saint-Ilpize är igenom århundrandet blivit slitet av vädret. Som volontär kommer du vara med till att renovera slottsruinerna i vackra franska omgivningar.
 

Datum: 5. augusti – 25. augusti
Ålder: 18-30 år

Work Camp i Spanien

På det fantastiskt vackra Requensens slott, kommer du att arbeta med olika aspekter av underhållningen av en historisk attraktion. Va t.ex. med till att arbeta i slottsträdgården eller visa de besökande runt som guide.

Datum: 11. juli – 31. juli
Ålder: 18+

 

// Work Camps för dig under 18 år


Vi rekommenderar här 4 camps till dig under 18 år, som har lusten till att möta andra unga människor mellan 14 -17 år från hela världen. PLatserna på dessa camps är väldigt eftertraktade och de blir utsålda väldigt snabbt. Så kolla här för att få inspiration till ditt val. 

Frivillig i Frankrig

På denna franska Work Camp kommer du tillsammans med andra 22 unga människor arbeta i ett härligt bergsområde. I friden kan användas till att segla i kanot, vandra i bergen eller bada i de närliggande sjöarna.

Datum: 12. juli – 27. juli   
Ålder: 14-17 år

Work Camp i Tjekkiet

Denna camp är en riktigt outdoor camp, där du kommer göra fysiskt arbete i de vackra tjeckiska bergen. I fritiden kan ni klättra i bergen, ro i kajak eller åka ut på utflykter till områdets många slott.

Datum: 16. juli – 29. juli    
Ålder: 15-17 år

Work Camp i Spanien

På denna spanska camp vill du vara med till att restaurera en gammal romersk handelsväg. Fritiden kan användas till att utforska bergsområdet och åka iväg på vandringar i den vackra naturen.

Datum: 28. juli – 9. augusti
Ålder: 15-17 år

Work Camp i Frankrig

I skogen Rambouillet ca. 45 minuter från Paris, ligger ett hus om engång tillhörde ett känt franskt författarpar. Tillsammans med 10 andra volontärer kommer du vara med till att renovera den gamla balsalen.

Datum: 13. juli – 3. augusti
Ålder: 14-17 år

 

// Ge utsatta barn en sommarlovsupplevelse för livet


Det är behov av volontär händer till att ge barn från ekonomiska eller socialt utsatta familjer en sommarlovsupplevelse de annars inte hade haft möjlighet för.  

Frivillig i Polen

Med speciell fokus på den stora minoriteten av romer som bor i Polen, vill du på denna camp var med till att skapa ett fri rum för 30 barn, som kommer från både polska och romer familjer.

Datum: 23. juni – 7. juli   
Ålder: 18+

Work Camp i Grekland

Barnen på denna grekiska bergscamp kommer från svårt utsatta familjer, som antingen har ekonomiska eller sociala problem. Med din hjälp kan barnen få en oförglömlig sommar.

Datum: 29. juni – 25. juli    
Ålder: 18+

Work Camp i Turkiet

Bli en del av teamet som ska arrangera lärorika och roliga aktiviteter på sommarcamp i Turkiet. Du kommer att arbeta tillsammans med barn och unga i åldern 10-14 som kommer från familjer som har det svårt socialt och/eller ekonomiskt.

Datum: 2. juli – 16. juli
Ålder: 20+

Work Camp i Vietnam

Beroende på dina intressen kan du på camp´en i Ho Chi Minh City vara med till att undervisa skolbarn i engelska, ta hand om utvecklingshämmade barn eller hjälpa till i ett vietnamesisk dagis.

Datum: 2. juli – 14. juli
Ålder: 18+

// Naturvacker Work Camp


Res bort från vardagens stressiga buller och slappna helt av i en av dessa naturvackra work camps. Vi har utvalt 4 camps i 4 olika bergskedjor. Så gör dig klar till att knyta vandringsstövlarna.

Frivillig i Frankrig

I de franska alperna gömmer en Work Camp sig där naturen bliver en stor fokuspunkt. Området heter Clausonne och här vill du arbeta med att förbättra vandringsstigarna i 1440 meters höjd.

Datum: 25. juni - 5. juli
Ålder: 18+

Work Camp i Italien

"Love the mountains" är namnet på denna Work Camp som tar plats i de Italienska Dolomiterna. En perfekt möjlighet att låta tankarna vandra samtidigt som du arbetar i ett vackert berglandskap.

Datum: 10. juni - 23. juni  
Ålder: 18+

 

Work Camp i Tjekkiet

I de vackra omgivningarna i de franska pyrenärna vill du på ett gammaldags maner hjälpa till med att renovera vandringsstigar i en vild och vacker natur.

Datum: 6. juni - 27. juni  
Ålder: 18+

Work Camp i Ryssland

Om du är klar på äventyr, så ska du åka på denna work camp i den nordvästliga delen av Kaukasus-bergen i Ryssland. God form och vandringsstövlar är en must när ni ska förbättra vandringsstigarna mot svartahavet.

Datum: 24. juni - 08. juli 
Ålder: 21-45 år

 

 

// Arkeologi


Studerar du arkeologi, eller tycker du det är spännande att arbeta med gamla slott och ruiner? DÅ är en arkeologi-Work Camp något för dig! Vi rekommenderar fyra camps, där du kan hjälpa till med utgrävning och bevaring. Du kan också hitta många fler arkeologi-camps här 

Frivillig i Tyskland

Tillsammans med en arkeolog ska ni rensa två gamla borgtorn för jord. Du vill bli introducerad till arkeologiska grundtekniker och kommer lära dig att använda speciella instrument.

Datum: 23. juni – 7. juli
Ålder: 18+

 

Work Camp i Spanien

På denna camp kommer du praktiskt erfarenhet med det arkeologiska yrket, men du vill också få en insikt i arbetet med hur arkeologi kan användas för at förmedla den lokala historian och kulturarv.

Datum: 26. juni - 10. juli  
Ålder: 18+

Work Camp i Slovakiet

Kom med till östliga Slovakien och var en del av arbetet i slottsruiner från det 13 århundrade. Arbetet vill bl.a. bestå i att restaurera ruinerna efter traditionella tekniker.

Datum: 8. juli - 21. juli  
Ålder: 18+

Work Camp i Ukraine

Som volontär vill arbetet föregå på en ukrainsk fästning. Arbetet vill både inkludera arkeologiska utgrävningar samt restaurering av fästningens gamla mur-ruiner.

Datum: 22. juli - 4. augusti 
Ålder: 18-27 år

 

// Pröva på att vara bonde under sommaren  


Gillar du att få lite jord under naglarna, så skulle du kanske pröva på och lära om  traditionel Japansk theodling, eko-farming i Mongoliet eller permakultur-projekt i Tyskland. Vi rekommenderar 4, men du hittar många fler här

Volontär i Japan

I  berg och natursköna omgivningar kommer du på denna Work Camp lära dig allt om traditionell ekologisk teodling, igenom att hjälpa de lokala äldre bönderna med årets tehöstning. 

Datum: 10. augusti – 22. augusti
Ålder: 18+

 

Work Camp i Estland

Upplev ett äkta estiskt jordbruksliv, där du kommer mjölka getter till bondgårdens egna osta och mjölkprodukter, plocka bär, göra sylt och arbeta i grönsaksfälten.

Datum: 16. juli– 5. augusti  

Ålder: 17+

 

Work Camp i Mongoliet

Nära huvudstaden, Ulaanbaatar, hittar du ett barnhem med tillhörande jordbruk. Du kommer hjälpa till med att odla grönskaerna, arbeta i växthusen och göra bevattningssystem. 

Datum: 10. juli – 23. juli
Ålder: 18+

Work Camp på festival i Belgien

De Wroeter är en social ekofarm, där du tillsammans med människor med sociala svårigheter, vill hjälpa till med att plantera, odla, plocka och sortera grönsaker till de lokala marknaderna.  

Datum: 5. augusti - 19. augusti
Ålder: 19+

 

// Europas musikpärlor


Tillsammans med unga lokala kreativa krafter, är sommarens många musikfestivaler ett riktigt bra val för en Work Camp, där du blir inviterad in i den lokala kulturen och får den helt in under huden. Vi ger dig 4 highlights härunder och det är flera festivaler att hitta här .

volontär i Italien

I den lilla italienska bergsbyn Brienza, kommer Crusco festival ta plats igen efter 3 år. En jazzfestival som startades av kreativa italienare som använder byns och regionens traditioner, konst, bra musik och de lokala mattraditionerna tillsammans, för att hylla deras by och region. Haka på och upplev Italien på ett helt annorlunda sätt!

Datum: 10. Augusti – 24. Augusti
Ålder: 18+

 

Work Camp i Finland

Aukusti festivalen är en mindre rockfestival som igenom de senaste 18 åren har varit i den finska byn Jalasjarvi. Varje år har de ungefär 3000–4000 musikglada festivalgäster, och som volontär kommer du hjälpa till med förberedelserna av festivalen.

Datum: 5. augusti – 18. Augusti  
Ålder: 20+

Work Camp i Slovakien

Med fokus och kärna i experimenterande musik, erbjuder den sloveniska festivalen på genrer som elektronisk musik, jazz, rock, ethnic och klassisk. Men också konstgenrer såsom film, multimedia, poesi, skulptur, performances och dans är allt något som du kan hitta på festivalen.

Datum: 30. Juni – 7. juli
Ålder: 18+

Work Camp på festival i Spanien

Den katalanska festivalen Nowa Reggae anses att vara en av landets bästa. Så skulle du vara reggaemusik älskare, gilla sol och strand, så välj denna och få en Work Camp fylld med jamaikanska toner, samtidigt med att du hjälper till att förbereda och avveckla festivalen.

Datum: 02. juli til 9. juli
Ålder: 18+

Kontakta oss


Telefon: +46 73 773 1005
Email: info@globalcontact.se
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik