Vad går dina pengar till? 

Då du reser som frivillig med Global Contact, täcker priset alla utgifter under din vistelse, t.ex. mat och boende. De partnerorganisationer som vi skickar frivilliga ut till, har ofta begränsade resurser. De har ett stort behov för frivilliga, men för att de frivilliga inte skall bli en ekonomiska börda, måste utgifterna täckas. 

Ideell organisation

Global Contact är en del av Action Aid Danmark, en icke vinstdrivande organisation. Vi tror på ekonomisk transparens. Då du reser med oss skall du alltid få veta, vad dina pengar används till. Vi gör allt för att hålla utgifterna så låga som möjligt, för att flera skall kunna vara frivilliga. Samtidigt är det viktigt för oss att försäkra god kvalitet och säkerhet.

Jämfört med andra organisationer och företag som erbjuder volontärarbete, erbjuder vi dessutom introduktionsdagar i Köpenhamn, 4 veckors vistelse på en folkhögskola utomlands med kost och logi, undervisning, flera utflykter och en hemkomsthelg i Köpenhamn. Detta gör våra vistelser lite dyrare, men o andra sidan säkrar vi en tryggare, mer välförberedd upplevelse. 

Fördelning av utgifter (volontärarbete, 16 veckor)

Här kan du se, hur utgifterna för din vistelse fördelas. Fördelningen kan variera från land till land, då flypriserna och partnerorganisationernas utgifter varierar p.g.a. olikheter i levnadskostnader. Understående tabell är baserat på ett genomsnittligt pris för en 16 veckors vistelse, inklusive flyg och försäkring. 

Vad går dina pengar till?

Flygbiljett och reseförsäkring (38%)

Då du reser med Global Contact, kan du välja att låta oss stå för booking och köp av flygbiljetter. Vi beställer flexibla biljetter, för att du skall ha möjligheten att ändra datumet för din hemrisa, om du under vistelsen hittar på nya reseplaner. Ändringarna kostar endast en liten summa till flygbolaget. Vi ser till att du flyger tillsammans med de andra deltagarna. Dessutom fixar vi en super reseföräkring från Gouda, som täcker hela din resa. 

Utgifter under ditt volontärarbete (20%)

Priset täcker alla utgifter för mat och boende under volontärarbetet, avhämtning från flygplatsen, lokal introduktion samt utgifter till den lokala koordinatorn. Det är nödvändigt för att säkra att det inte blir en ekonomisk börda att ta emot volontärer.

4 veckors gruppresa (18%)

Det är viktigt att du är väl förberedd för din vistelse. Tiden på gruppresan är en unik chans för att lära känna regionen och förbereda dig för de utmaningarna man möter som volontär. Priset inkluderar kost, logi, utflykter, material och undervisning av skandinaviska och lokala lärare i fyra veckor. 

Administration (9%)

Vårt Global Contact team strävar efter att säkra bra vistesler, effektiv kommunikation och stöd till våra volontärer. Detta kräver en duktig administration med en bra kontakt till våra partners och evalueringar med tidigare volontärer. Dessutom utvecklar vi nya visteler och hittar nya projekt som denna. 

Introduktionskurs og hemkomsthelg (8%)

Din vistelse börjar med en 2-dagars introduktionskurs i Köpenhamn, där all kost och logi på vårt globala hostell ingår. Efter vistelsen bjuder vi till en hemkomsthelg då du får träffa dina resekamrater och evaluera vistelsen. Även här är kost och logi inkluderat. 

Stöd till ActionAids arbete i Danmark(7%)

När du reser med Global Contact, stöder du Action Aid Danmarks arbete. Den globala organisationen bekämpar fattigdom, korruption, katastrofer och arbetar för att främja mänskliga rättigheter. 

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.