Volontär - res med andra

Oavsett om du känner någon på förhand, reser du aldrig själv

Många av de volontärer som reser utomlands med oss känner inte någon av de andra på förhand. Många utnyttjar chansen att kasta sig ut i något nytt och pröva på att stå på egna ben. Men det betyder såklart inte att du kommer vara ensam!

Statistik över våra volontärer  

statestik över volontärernas resvanor

 
Du reser iväg med en grupp av andra ungdomar, som ska vara volontärer samtidigt som du. De första veckorna spenderar ni tillsammans på en av våra förberedande gruppresor med tema volontärarbete runt om i världen. Därefter reser ni vidare till volontärarbetet, där vi ser till att du bor och arbetar tillsammans med minst en av de andra volontärerna från gruppresan.

Så hittar vi en reskamrat till dig

När du anmäler dig, så väljer du vilket land du vill till, och vad du vill arbeta med. Ut från detta matchar vi dig med en av de andra volontärerna som reser i samma period och önskar att arbeta med det samma som dig. Typiskt vill du bo och arbeta tillsammans med en eller två andra volontärer.

Vill du gärna resa iväg själv, alltså utan att vi matchar dig med en annan volontär, är detta såklart också en möjlighet. Det ska du bara skriva i din anmälan.

Så hittar vi en annan volontär du kan resa tillsammas med

 

Några att dela upplevelserna med – från start till slut

För avresa, skapar vi en Facebookgrupp till din grupp, så du har några att fråga om råd till allt från packning, resplaner och andra res relaterade frågor. Efter resan är helt färdig så arrangerar vi dessutom en hemkomsthelg för er, där ni alla som har rest ihop kan träffas igen! Och vi hör ofta om volontärer som möts flera åt framöver pga. den unika gemenskapen som resan har gett möjlighet för.  

När du reser ut som volontär bliver du med garanti inte bara rikare på upplevelser och reserfarenhet – du får också en stor gemenskap och massa nya vänner med dig hem!

En unik gemenskap på gruppresan

Din resa börjar på en av våra förberedande gruppresor ute i världen, där du är tillsammans med omkring 10–25 andra volontärer. Här skapas en unik gemenskap eftersom ni alla står i samma situation i en främmande kultur, som är med till att fortare samla er som grupp.

Ni upplever alt det nya och spännande tillsammans, men kan också prata med varandra om det svåra och det som är lite jobbigt. Gemenskapen har en stor betydning, inte bara under resan men också efteråt, när ni är hemma igen, och andra i er omgivning som kanske inte helt förstår det som ni har varit ute och upplevt.

 
Få nya vänner när du reser utomlands som volontär

Nya vänner - nya resplaner!

Det kan vara svårt att planera på förhand, då många av resplanerna först uppstår når du har rest iväg och träffat alla de andra.

Därför köper vi i övrigt alltid flexibla flygbiljetter till er som kan ändra datum mot en mindre avgift till flygsällskapet, vilket gör resan mycket mer flexibla.  

Internationella vänskaper

Det unika med att resa ut som volontär är möjligheten att få en vardag i en helt annan kultur, i stället för att bara resa från ställe till ställe. När du bor och arbetar i det samma ställe i två-tre månader, kan du inte undgå att komma in på livet av de lokala, och där uppstår många olika typer av vänskaper. Både de djupare relationerna med t.ex. värdfamiljer och kollegorna, men också de dagliga relationerna med den lokala te-säljaren eller skräddaren som syr dina kläder.

Dessa vänskaper blir ofta några av de viktigaste minnen från resan, och många håller kontakten med de lokala länge efter de har res hem igen. Den sociala gemenskapen handlar alltså inte bara om de andra du reser iväg med men också så mycket om de andra människorna du möter.

Få nya vänner blandt de lokala
 

Kan man resa med en man känner hemifrån?

Ja såklart! Känner du en hemifrån som gärna vill resa med dig, så skriver ni bara varandra som res partners i anmälan, så ser vi till att ni kommer bo och arbeta ihop.

Så det är alltså inte ett krav att du inte känner någon hemifrån ;)

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.