Volontärarbete utomlands för 26-80 åringar

Vi arrangerar volontärarbete utomlands för dig mellan 26 och 80 år i utvalda länder. Du reser utomlands och arbetar med ett volontärprojekt tillsammans med ett internationellt team. På de flesta ställen bor du hos en lokal värdfamilj och upplever kulturen inifrån. Vi arrangerar vistelser för volontärer över 26 till Bangladesh, Bolivia, Kambodja, Ghana, Kenya, Nepal, Palestina, Sri Lanka och Uganda. Du kan arbeta med allt från undervisning och dagvård till kulturprojekt och organisationsarbete. 

Kontakta oss

Kontakta oss per telefon på +46 73 773 1005 eller per e-post på , för att snacka om dina möjligheter. Om du har några specifika önskemål omkring kompetencer du gärna vill använda, kan vi berätta mera om vad vi kan erbjuda just dig.

Du kan läsa mera om de specifika länderna under varje land i menyn, men var uppmärksam på att vistelsens uppbyggnad, pris och datum är för 18-25 åriga. Du skall tillbaka till denna sida, för att se pris, datum och anmälan för dig som är över 25 år gamla. 

Här hittar du pris, datum och anmälan

När du hittat den vistelse som passar dig bäst, anmäler du dig som 26+ frivillig genom att klicka på länderna här nere, och hitta det avresedatum som passar dig bäst. 

Frivilligt arbejde i Kenya for dig over 26
Frivilligt arbejde i Bolivia for dig over 26
Frivilligt arbejde i Ghana for dig over 26
Frivilligt arbejde i Kenya for dig over 26
Frivilligt arbejde i Bolivia for dig over 26
Frivilligt arbejde i Ghana for dig over 26
Frivilligt arbejde i Kenya for dig over 26
Frivilligt arbejde i Bolivia for dig over 26
Frivilligt arbejde i Ghana for dig over 26
Frivilligt arbejde i Tanzania for dig over 26
Volontärarbete i Grekland för dig över 26 år

 

Såhär är din vistelse uppbyggd

Som 26+ börjar din vistelse med introdagar i Köpenhamn. Därifrån reser du rakt till det projekt, du valt att arbeta med i 6, 8 eller 12 veckor. Du kan se prisen på vistelserna ovanför. Det är här du skall anmäla dig, då du bestämt dig för vart du vill åka. I vissa fall, är det möjligt att delta i en kort minifolkhögskola på en av våra folkhögskolor utomlands - kontakta oss för att höra mera om denna möjlighet. 

Om att arbeta som volontär i ett land utomlands

Som volontär är det viktigt att vara självständig, flexibel och initiativtagande. Arbetskulturen är helt annorlunda än hemma i Sverige - bussen kör inte enligt en tidtabell, utan när den är full. Lektionerna börjar inte prick, utan när läraren är färdig och undervisingsmaterialen du lovats, finns kanske inte. O andra sidan finns det plats för spontanitet, utmaningar, kreativitet och ett "ja tack" för goda idéer och egna projekt.  

När du är volontär utomlands upplever du kulturen och får en förståelse för hur saker görs, och varför det fungerar som de gör. Du kommer att bli överraskad över hur mycket du lärt dig, när du kommer hem. 

Dina arbetsuppgifter

Före du reser, kommer du att få veta vad du skall arbeta med och var du kommer att bo. Organisationerna tar gärna emot ett par extra händer, men du tar inte ett jobb från en fultidsansatt. Arbetet består därför av att bidra med något extra - t.ex. med extra engelskaundervisning på en skola, lekar och aktiviteter på ett barnhem där barnen inte får så mycket uppmärksamhet eller konstruktiva idéer till en mindre organisationer. Arbetsuppgifterna kommer därför att ändra sig under vistelsen, så de passar dig och dina intressen. 

Boende

Du bor antingen hos en lokal värdfamilj eller i ett gästhus tillsammans med andra frivilliga. Som volontär skall du alltid ha energi att orka vara extrasocial, vara tolerant och öppen för andra kulturer. Det är viktigt att du är bekväm med att prata engelska, på vissa ställen är det bra att kunna lite spanska eller franska. 

Du bor enten privat hos en lokal familie eller i et gæstehus sammen med andre frivillige. Som frivillig skal du have gå-på-mod, være tolerant og være åben over for andre kulturer. Du skal kunne tale og forstå engelsk, og nogle steder vil kendskab til spansk eller fransk være en fordel.

Se också 

Du kan också åka iväg på en 50+ folkhögskola utomlands både i Tanzania, Nepal och Palestina. Klicka på länken för att läsa mera. 

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.