Volontärarbete utomlands

Med Global Contact får du möjligheten att arbeta som volontär i världens mest intressanta regioner – en upplevelse du kommer bära med dig resten av livet! 

Som volontär utomlands kommer du att göra en skillnad för de människor du arbetar med och skapa livslånga vänskaper. Du reser tillsammans med andra unga från Norden, som precis som dig vill hjälpa, påverka och lära sig av en främmande kultur.

 

 

Vilken typ av volontärarbete vill du göra?

Det finns mycket att göra på en volontärresa och därför erbjuder vi olika typer av volontärarbeten. Du kan blandt annat undervisa på en skola i Kenya, arbeta med barn på Sri Lanka, arrangera sportaktiviteter på Guatemalas berg, arbeta med utrotningshotade djur i Ecuadors djungel eller arbeta på en organisation i Palestina. Som du ser så finns där många olika arbetstyper du kan välja imellan, så det du ska göra är att välja dem, som passar dina intressen och kompetenser bäst. 

Oberoende vart du väljer att resa som volontär, kommer du att få unika upplevelser då du kommer lära känna människor från andra sidan världen och plötsligt så kommer du känner dig hemma i en helt ny kultur. 

"Hur gammal skall man vara?"

Våra volontärresor riktar sig till unga i åldern 18-25. 
Är du äldre? Inga problem! Där finns massor med volontär möjligheter för dig över 26 år

"Hur länge skall man vara utomlands?"

Du reser i minimum 12 veckor. Detta är inklusivt den förberande gruppresan med tema volontärarbete i 4 veckor i den region du ska vara volontär i. Det vill säga, ska du till Asien och göra volontärarbete, så kommer du på en förberedande vistelse i Myanmar eller Sri Lanka i 4 veckor först där du lär dig mer om vad det innebär att vara volontär i ett annat land. 
Kan du inte resa så länge? Du akn då välja att endast delta i en av våra gruppresor som varar i 4 veckor eller åka iväg på gruppresa på sommaren.

"Vad kostar det att resa som volontär?"

Det varierar väldigt mycket beroende på vilket land du vill åka till och när du bokar. Men det kan kosta från ca. 22000 kr att resa med oss. Under varje enskilt land kan du se minimumpriset för en vistelse. 
Ett annat alternativ om du tycker att det blir en aning dyrt för dig så är en månad på en gruppresa är ett billigare alternativ, där får du också chansen att fördjupa dig i den kultur du befinner dig i och se landet, och volontärarbetet på ett helt nytt sätt.

"Vem reser man med?"

Ni reser i grupp, och du arbetar och bor tillsammans med minst en annan ung från Norden. Läs här hur vi matchar er!
Har du en reskamrat du gärna vill resa med? Skriver det bara på din anmälan så arrangerar vi det så, att ni kan bor tillsammans.

 

Video från före detta volontärer 

Vi har varit ute och filmat några av volontärerna som var varit viäg så du kan få ett bättre inblick i hur det är att resa på detta unika sätt. I denna video kan du se våra tidigare volontärer berätta om deras upplevelser; se hur gruppresan ser ut och hör om hur volontärerna har upplevt att de bidragit till lokalsamhället genom sitt arbete. 

Video om volontärarbete utomlands

Res utomlands som volontär - få en månads gruppresa på köpet!  

Vi har flera års erfarenhet med att skicka volontärer utomlands och därför vet vi hur viktigt det är, att man är grundligt förberedd inför de kommande utmaningar som väntar en som volontär. En månads förberedande gruppresa ger både dig och organisationen du arbetar hos, de bästa möjliga förutsättningarna för ett lyckat utbyte. 

Vi har skräddarsytt ett program, som ger dig de redskap du behöver för en lyckad vistelse. En kombination av undervisning, utflykter och workshops ger dig:

 • En mjuk landning i den region du ska bo och arbeta i
 • En god introduktion till den lokala kulturen du befinner dig i
 • Övning och erfarenhet av frivilligt arbete, du får redskap du kan använda i ditt volontärarbete och bättre inblick i betydelsen att vara volontär
 • Ett stort gäng nya vänner som brinner för samma saker som du!

4 veckors utbildning som volontär

Vart åker man på en förberedande gruppresa?

Vi har de förberedande gruppresorna i de fyra världsdelar vi skickar volontärer till; Asien, Afrika, Latinamerika och Mellanöstern. Anmäler du dig som volontär, ingår gruppresan i priset. Klicka och läs mera om de olika gruppresorna! 

Volontärer som ska till Asien börjar på en förberedande gruppresa i Myanmar, och i utvalda månader är det också möjligt att välja gruppresa i Sri Lanka istället.

 

gruppresa för volontärer i Myanmar
MYANMAR

För alla frivilliga som skall till Asien

Gruppresa för volontärer i Sri Lanka
SRI LANKA

För alla frivilliga som skall till Asien

Volontärer som ska till Latinamerika börjar på den förberedande gruppresa med tema volontärarbete i El Salvador och volontärer som skal till Mellanöstern börjar på förberedande gruppresa med tema volontärarbete i Palestina.

Förberedande gruppresa i El Salvador
EL SALVADOR
För alla volontärer
till Latinamerika

förberedande gruppresa till Palestina
PALESTINA
För alla volontärer
till Mellanöstern

Volontärer som ska till Afrika börjar på en förberedande gruppresa med tema volontärarbete i Kenya, och i några udvalda månader är det möjligt att välja en förberedande gruppresa med tema volontärarbete i Ghana eller Zambia istället. Du väljer vilken gruppresa du vill på under beställningen av din volontärvistelse.

gruppresa i Kenya
KENYA
För Volontärer
till Afrika

Förberedande gruppresa till Ghana innan du ska på din volontärresa
GHANA
För Volontärer
till Afrika

Gruppresa i Zambia
ZAMBIA
För Volontärer
till Afrika

På gruppresan lär du dig massor om kulturen och regionen du reser till. I programmet kombineras olika typer av undervisningsmetoder som workshops och utflykter samt språkundervisning. Du har även lediga dagar då du, tillsammans med de andra deltagarna, kan åka på äventyr och uppleva landet.  

De tidigare deltagarna berättar

Julie berättar om sin gruppresevistelse i Kenya
Gruppresan till Kenya

”De flesta kände ingen, men vi blev snabbt bekväma i varandras sällskap – vi pratade tillslut om allt från diarré till hemlängtan! Vi använde inte våra telefoner så mycket, vilket skapade en närvarande stämning. I ett par dagar hade vi ingen ström, så vi sjöng sånger och spelade kort så som på en äkta lägerskola!” 

- Julie Hedelund

Katrine berättar om sin upplevelse på gruppresa i El Salvador
Gruppresa i El Salvador

”Under gruppresan testade vi att bo hos en lokal familj. Jag var nervös för min svaga gymnasiespanska, men hos familjen fick jag söndrat barriären och märkte att jag klarade mig hur bra som helst. Våra lärare tog oss med på ekskursioner och berättade hur landet lokala kultur fungerar - det var väldigt givande." 
- Katrine Rasmussen

Om Amalies grupprese upplevelse i Kenya
Gruppresa i Kenya 

”Den största hemlängtan slog mig, då jag åkte från gruppresan och vidare till Tanzania. Vi trivdes alla så bra; efter en vecka var vi som en stor familj. Jag åkte inte iväg på grund av den förberedande gruppresan, men då jag ser tillbaka på min resa, var det en av de bästa upplevelserna jag hade på min volontärresa.” 
– Amalie Dalsgård 

Var i världen vill du arbeta som volontär?  

Vet du redan vart du vill, eller håller du på med att undersöka dina möjligheter? Här kan du se alla de regioner som du kan åka iväg på en volontärresa. När du klickar på de enskilda länderna, hittar du information om landet, vad du kan arbeta med, priser, datum och mycket mera. 

 

Volontärarbete i Asien  

Det finns stora kulturella skillnader mellan de asiatiska länderna, men generellt är det lätt att resa till denna del av världen. Som frivillig i Asien kan du t.ex. undervisa på en skola i Nepal, leka med barnen på ett barnhem i Kambodja eller hjälpa till med praktiska projekt i Thailand. Det finns säkert en volontärresa och ett arbete som passar just dig. 

Frivilligt arbete i Nepal

Volontärarbete i Thailand

arbeta som volontär i Bangladesh

Arbeta som volontär i Kambodja

Frivilligt arbete i Filippinerne

arbeta som volontär i Vietnam

Volontär arbete i Sri Lanka

 

Volontärarbete i Afrika 

Res som frivillig till Afrika och kom helt in under huden. Medierna har skapat en bild av Afrika, som ett ställe med lerhyddor och safari. Men de många olika afrikanska länderna har dock mera att bjuda på än det. När du reser som frivillig, blir du en del av vardagen hos en lokal familj och får därmed en unik inblick i kulturen och livsstilen i det land du kommer befinna dig i. 

Volontärarbete i Uganda

Arbeta som volontär i Kenya

Frivilligt arbete i Tanzania

Volontärarbete i Ghana

volontärarbete i Togo

Volontärarbete i Mozambique

arbeta som volontär i Zambia

arbeta som volontär i Malawi

 

Volontärarbete i Latinamerika 

Upplev Latinamerika som volontär samtidigt som du lär dig spanska, vilket är ett väldigt bra sätt att komma helt nära den lokala kulturen. Du kan arbeta i både Mellan- och Sydamerika, och du börjar din volontärresa med en förberedande gruppresa i El Salvador tillsammans med andra unga från Norden innan du ska iväg på din volontärupplevelse. 

Arbeta som volontär i Bolivia

Arbeta som volontär i Peru

volontärarbete i Colombia

Arbeta som volontär i Ecuador

 

Va volontär i Guatemala

 

Volontärarbete i Mellanöstern 

Upplev Mellanöstern som inte visas i medierna och få ett helt nytt perspektiv på vad det innebär att leva här. Som frivillig får du en djupgående förståelse av livet och konflikterna i Mellanöstern, samtidigt som du får livserfarenhet av att hjälpa till som frivillig på en skola eller organisation. 

Volontär i Palestina

 

Volontärarbete i Europa 

Bli volontär i Europa där fokus ligger på flyktingsituationen . Här arbetar du med lokala organisationer som hjälper flyktingar och migranter, och du får ett större inblick i de utmaningar både flyktingar och sydeuropa står över.  

volontärarbete i Grekland


 

Vad får du ut av en volontärresa utomlands?

 • Du väljer själv, vad du vill arbeta med och får god, praktisk arbetserfarenhet och ett guldkorn på ditt CV. 
 • Du bor hos en värdfamilj och blir därmed en del av vardagen och upplever den lokala livsstilen. 
 • Du upplever aspekter av länderna, som en ”vanlig turist” inte har tillgång till. 
 • Du får många nya vänner, både lokala och dem du reser ihop med. 
 • Du åker på ditt livsäventyr!

 

Du bor hos en lokal värdfamilj

När du är volontär bor du hos en lokal värdfamiljNär du reser som frivillig, bor du hos en värdfamilj nära din arbetsplats. Mötet med familjen är en stor upplevelse; du kommer helt nära kulturen, livsstilen och kommer helt säkert att uppleva en del kulturkrockar. När du bor hos en värdfamilj så kommer du uppleva saker du aldrig annars ville, att de tar dig med till festligheter, kanske får chansen att uppleva ett bröllop, barndop, introducerar dig till grannarna, och härigenom ger de dig en inblick i den lokala kulturen. Det kommer bli ditt andra hem. 

Det finns många olika typers värdfamiljer. Under vår värdfamiljsida kan du se bilder och film från tidigare volontärers familjer. 

Det finns en del destinationer, där du inte bor hos en värdfamilj men istället kommer bo på arbetsplatsen eller på ett volontärhus. Under de enskilda ländernas sidor, kan du läsa hur du kommer att bo. 

 

Vad kostar det? När kan jag åka på en volontärresa?

Vi skickar volontärer utomlands året om, så det finns alltid en chans att åka iväg. Under varje enskilt land hittar du pris och datum.

På grund av olika levnadskostnader, varierar priserna för vistelserna beroende på vilket land du reser till. Generellt täcker priset:

Resan

 • Flyg tur och retur
 • Avhämtning från flygplatsen och transport till och från gruppresans lokaler
 • Fyra veckors förberedande gruppresa med tema volontärarbete, inklusive mat, logi och utflykter
 • Transport (flyg eller buss) från gruppresan vidare till volontärarbetet
 • Avhämtning av den lokala partnerns i landet du skall volontärarbeta
 • 8 eller 12 veckors frivilligt arbete inklusive mat och logi

Det praktiska

 • Egen svenskspråkig koordinator som arrangerar din vistelse från början till slut
 • Gemensam introduktionshelg i Köpenhamn innan avresa inklusive mat och logi
 • Avbeställningsförsäkring för flygbiljetten (kan tillköpas)
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Tillgång till 24 timmars nödtelefon 

Vi tror på full transparens! Läs mera om hur pengarna används här. 

Varför ska man betala för att arbeta volontär?

De ställen var du skall arbeta, har väldigt knappa resurser. Det får inte bli en ekonomisk börda för våra samarbetsorganisationer att motta volontärer - därför ska man själv stå för mat, extra vatten- och elförbrukning samt de administrativa kostnader som ingår i att organisera vistelsen. 

Du reser tillsammans med andra volontärer

Du reser ihop med andra volontärerDe flesta som åker iväg på en volontärresa med oss, har inte någon reskamrat från start. Om inte du uttryckligen vill resa ensam, parar vi ihop dig med en eller två andra frivilliga så ni bor och arbetar tillsammans. Ifall du har en kompis du vill resa med, skriver du det i din ansökan så ser vi till att ni reser tillsammans och kan bo ihop om ni så önskar. 

De första fyra veckorna på gruppresan med tema volontärarbete spenderas tillsammans med ca. 10-25 andra unga från Norden. Härefter reser ni vidare tillsammans så, att du reser och bor med en som valt samma land och samma typ av arbete som du. 

Vad krävs av dig?

Vill du göra volontärarbete utomlands skall du vara tolerant, öppen för andra kulturer och initiativtagande. Du skall prata och förstå engelska. På några ställen är det bra att kunna lite spanska eller franska. 

Vill du veta mera?

Du är välkommen att kontakta oss med stora eller små frågor! Vi kan även arrangera informationsmöten per Skype om du har vänner eller familj som vill delta med frågor.  

 

Har du en fråga? Skriv då en email med dina frågor om volontärarbete utomlands

 

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.