F - Togo - Cecilie

Cæcilie Aggerbeck
19 år
Undervisade som volontär på en skola i Togo

Kände du dig annorlunda?

 - Du blir behandlad lite annorlunda eftersom du är vit, men det är inte obehagligt. De är alla väldigt öppna och positiva människor, och bjuder dig gärna med till deras hem. Så finns det ju dem som gärna vill gifta sig med dig, men så är det bara ibland. Jag kände mig aldrig otrygg, och när det gäller kläder, så är alla också väldigt avslappnade omkring det.  

Hur var familjen?

- De var enormt söta, och vi kände oss välkomna från dag ett. Det var bara dottern på 25 år som pratade engelska. Det gjorde också att min franska på gymnasienivå gick nästan till flytande, viket jag är väldigt glad för! De tog väl hand om oss, och generellt är togoleserna väldigt öppna och gästfri.

Ska du tillbaka?

- Jag har redan varit i Togo igen, två månader efter! Jag var bara iväg i två veckor, men det var det värt det. Det var nästan ingen som visste att jag skulle komma så de blev helt galet överraskade! Det var skönt att se mina vänner igen, och jag bodde hos en av dem. Jag är fortfarande del av organisationen hemifrån, och hjälper där jag kan.