F - Peru - Emilie

Emilie Juhl Andersen
20 år
Arbetade som undervisare på en skola i Peru

 

Hur var vardagen i Peru?

- Vi mötte upp på arbetet kl. 8. Vi åkte med taxa dit, där vi satt 18 människor!! Jag var på jobbet mellan 8 och 12. Efter det hade jag några timmar ledigt, och så hade vi lektioner igen på kvällen från 18 till 21. Eftermiddagarna spenderades på stranden och att vara tillsammans med de andra volontärerna. Vi bodde i samma by, men eftersom den var så stor så bodde vi väldigt utspridda. Vi var också på museum och tillsamman med de lokala vännerna vi fick.

Hur var det att bo hos en värdfamilj?

- Man blev verkligen en del av familjen, så det var väldigt hårt att säga hejdå när det var dags. Men till att börja med så var det lite av en utmaning. Vi bodde 15 människor, plus mig och en annan volontär, i en liten lägenhet, där det bara fanns en toalett. Det var lite intressant till att börja med, men de var så söta och tog väldigt mycket hänsyn till oss.

Vad var det bästa?

- Uha, det var många sker. Att få undervisa var något av det bästa. När man kunde se att barnen lärde sig något nytt i engelska lektionerna, och att de var så stolta av det, att de skulle hem och berätta för mamma och pappa. Och att få uppleva en ny kultur. Att bo hos en värdfamilj var helt speciellt och fantastiskt! 

 

volontär i Peru