F - Jacob- volontar - thailand

Jacob Kongerslev Andersen
21 år
Arrangerade aktiviteter för de lokala barnen

Varför valde du Thailand?

- Som förstaprioritet hade jag egentligen valt Kambodja, men det var redan fyllt. Däremot var det på enbart en som hade anmält sig till Thailand, så jag hoppade med där istället. Så det blev en helt annan resa en den jag hade räknad med från början, men det blev ändå två riktigt bra månader. I dag är jag väldigt glad för att jag gjorde det.

Vilka upplevelser gjorde störst intryck på dig?
 

-Människor i Thailand är väldigt vidsynta. Det fick jag upplevt när jag var till ett muslimskt bröllop i Phuket. För att komma dit körde vi i en pick-up truck i omkring 3½ timmar, där vi satt åtta människor klämda därbak. Då vi äntligen ankom till Phuket visade det sig att bröllopet redan var slut och brudparet var på väg hem. Då de såg oss stannade de dock och pratade med oss, och gav oss även en välkomstpresent. Den upplevelsen visade mig att thailändare inte är speciellt punktliga, men det slutade med att vara en bra upplevelse ändå.  
 

Vad gjorde du i fritiden?

- Thailand hade blivit drabbat av den längsta värmeböljan på över 60 år när jag var där. Det var ungefär 45-48 grader varje dag. Det var så varmt att det nästan var omöjligt att röra på sig. Därför satt vi mest i skuggan och lästa, eller spelade kort tillsammans med de lokala barnen. Men ibland så åkte vi dock ut också och fiskade, eller cyklade till närmsta by där vi åt glass.

volontär i Thailand