F-Ecuador, Camilla Sand

Camilla Sand
19 år
Arbetade på barnhem och skola i Ecuador

 

Hur var din spanska innan avresan?
Den var på gymnasienivå, men undervisningen undervisningen på folkhögskolan i El Salvador gav mycket! Vi fick effektiv undervisning och dessutom kunde familjen nästan baa spanska, så jag blev kastad ut i det. Det fanns en viss språkbarriär, men det var inte ett problem.

Hur var det att bo hos familjen? 
Jag förväntade att jag skulle bo väldigt primitivt, men familjen hade både tv och Wi-Fi och de ägde en karaokebar. Vi kom nära familjen. Vår värdmor var som en riktig mamma. Hon var väldigt omsorgsfull och hjälpte oss när vi skulle på turer.

Vad var det bästa med vistelen? 
Det var fantastiskt att känna kontrasten mellan storstad och landsby! Global Contact var mycket flexibla så vi fick möjlighet att flytta upp i bergen för att undervisa en tid. Här bodde vi hos en fattigare familj där faren var förman för , så vi fik mulighed for at flytte op i bjergene og undervise et stykke tid. Her boede vi hos en fattigere familie, hvor faren var formand for et indianerparti. Det var ret koldt, og huset var ikke så godt isoleret. Det var en helt anden måde at leve på - kun få kilometer fra storbyen.