F - Colombia - Toke

Toke Kløve Junge
20 år
Gjorde aktiviter för barn som volontär i Colombia

Hur upplevde du kulturchocken?

- När vi skulle gå och lägga oss på första dagen, tänkte min sambo och ja ”va fan gör vi här??”. Det blåste och var dammigt, man fick sand i näsan och nästan allt såg lite slitet u t. Vi hade också precis kommit från den förberedande folkhögskolan, där vi hade varit tillsammans med de andra volontärerna, och så helt plötsligt skulle vi bara vara oss två. Det var också en chock, men det gick snabbt över. Vi insåg, att där var en underliggande kultur, som var så mycket mer intressant än en by fylld med turister. I slutet blev det faktiskt en riktigt häftig upplevelse, vi skulle bara komma över den första kulturchocken.  

Vad var det bästa?

- Det var riktigt häftigt att pröva att bli del av en annan kultur och en annan vardag än den härhemma. Man ska dock vänja sig vid en lite annorlunda tidsuppfattning, som är väldigt mañana, mañana. Folkhögskolevistelsen vi var på, innan vi började vår volontärvistelse var också riktigt bra!

Vad gjorde du i din fritid?

- Jag och en annan volontär som var bland annat ute på en vandringstur igenom djungeln till några ruiner från Tayrona folket. Det var en fantastisk upplevelse. Att komma upp till de ruiner, efter  många dagars vandringstur var riktigt roligt att uppleva!

 

res som volontär till Colombia med Global Contact