Gruppresor utomlands – ett minne för livet!

Res med på en gruppresa utomlands och utnyttja din semester eller sabbatsår helt fullt ut! Global Contact har lång erfarenhet med utvecklingsarbete och förmedling av kulturmöten mellan människor från hela världen.

På våra gruppresor utomlands reser du med ut i världen i 2-12 veckor. Här möter du andra människor, som är intresserade i världen precis som du. Tillsammans utforskar ni kulturen i det land ni har rest till, och ni kommer snabbt få vänner i gruppen, på grund av de många upplevelser ni kommer dela.

Ni kommer fördjupa er i den globala verkligheten i det land ni har rest till, och kommer ut upplever de saker ni lär om, och lära en massor av de lokala. 

 

 

Varför välja en gruppresa utomlands?

En gruppresa utomlands vill ge dig en upplevelse du sent kommer glömma, där du både lär en massa om omvärlden och dig själv. Under vistelsen kommer du åka ut på många utflykter och åka på besök runt om i det land du har valt, och därigenom få en helt unik chans att komma helt nära den lokala befolkningen. Genom både undervisning och möten med de lokala får du ett helt nytt perspektiv på kulturen, och hur det är att leva i just det land du har valt.

Du får: 

  • En stor reseupplevelse du inte ville få som turist
  • Undervisning av väldigt erfarna och duktiga undervisare
  • Massor med nya vänner
  • Erfarenhet av att bo och resa i en främmande kultur
  • En upplevelse för livet!

 

Recension om gruppresorna utomlands

Majken Kiaby, Elev i Kenya

"Att åka på gruppresa utomlands med Global Contact var det bästa beslutet jag har tagit hittills. Det krävde mod att åka ut i världen i så många veckor, men det var det värt. Utöver att vara på en fantastisk resa så lång bort hemifrån, var de människorna jag mötte det bästa vid vistelsen. På gruppresan till Kenya kommer man väldigt nära de lokala, och på Youth Hub i Nanyuki samarbetade vi med de kenyanska unga, och det gav en helt unik inblick i den kenyanska kulturen.

När man umgås med människor från en annan kultur i sin vardag, får man en djupare och bättre förståelse för de omständigheter som har format deras världssyn, och vi har diskuterat alt från politik och kvinnorättigheter, till helt vardagliga familjevärden i både Kenya och Sverige. Jag vill därför helt klart rekommendera att åka på gruppresa till Kenya, eftersom du kommer möta de mest underbara människorna, lära dig en massa om kulturmöten, och såklart få vänner för livet."

 

Hitta din gruppreseupplevelse  

Vi har många olika gruppresor utomlands och du kan komma iväg i alt från 2 till 14 veckor. Skrolla vidare ner och se de olika korta och långa gruppresorna du kan resa med ut på! Du kan även klicka här på din åldersgrupp och se de olika korta och långa gruppresorna du komma iväg på!

Højskole i udlandet for dig mellem 15 og 17 år
Højskole i udlandet for dig mellem 15 og 17 år
Højskole i udlandet for dig mellem 15 og 17 år

 

Gruppresa utomlands för 18 - 29 åriga  


 

Lång gruppresa (12 veckor)  

Intresserad i världen? Åk ut på resande gruppresa utomlands, och kom helt nära kulturen i Kenya. Programmet är fyllt med utflykter, möten med de lokala och undervisning i dokumentarism eller kommunikation. Denna vistelse är inklusive resor runt om i landet och till grannlandet, Tanzania..

Res iväg på vår långa gruppresa till Kenya där du lär dig mer om kommunikation

 

 

 

Gruppresa på sommaren(3 veckor)  

Res iväg på ditt sommarlov på en av våra gruppresor. Här sätter vi fokus på mötet mellan människor, och du får inblick i ämnen så som kultur, fattigdom och utveckling i det land du väljer att resa till. Klicka på länderna härunder for att läsa mera om våra olika sommaräventyr.

Sommar gruppresa till Kenya -Res iväg på ditt sommarlov med andra liksinnade
 

Gruppresa på sommaren utomlands - res iväg på en 3 veckors gruppresa till Myanmar på ditt sommarlov
 

Sommar gruppresa till Palestina - kom med bakom konfliken på en tre veckors gruppresa i Mellanöstern

Gruppresa på ditt sommarlov i Ghana

Gruppresa på ditt sommarlov igenom Europa

 

Kort gruppresa (4 veckor) 

Denna vistelse varar i 4 veckor, och har avresa nästan varje månad hela året om. Här är det satt fokus på kulturmöten och volontärarbete. Vistelsen är perfekt att användas som förberedelse på volontärarbete eller som en start på en egen resa vidare ut i världen.

Kort gruppresa till Myanmar på 4 veckor med tema volontärarbete
 

Kort gruppresa till Palestina med fokus på konflikten

4 veckors gruppresa med fokus på volontärarbete i El Salvador
 

Gruppresa till Kenya med fokus på kultur och volontärarbete
 

Gruppresa till Ghana med fokus på kultur och volontärarbete
 

Gruppresa till Zambia - kultur och volontärarbete
 

Gruppresa i Sri Lanka med tema kultur och volontärarbete
 

 

Gruppresa utomlands för 15 - 17 åringar  


 

Sommar gruppresa för U18.

Res iväg med andra unga människor mellan 15–17 år och upplev en helt ny värld i ditt sommarlov. Få en massa nya vänner och du kommer även iväg på en hel del utflykter.

Gruppresa utomlands för ungdomar under 18 år -Gruppresa till Kenya på sommarlovet

 

 

Gruppresa utomlands för vuxna över 50 år  


 

50+ gruppresa

Få en kulturell inblick och en helt unik reseupplevelse som du inte ville få som turist med Global Contact. Här reser du med andra över 50, och får massor med upplevelser, insikter och nya vänskaper!

Gruppresa utomlands för seniorer - res med på en seniorgruppresa till Tanzania
 

Gruppresa utomlands för vuxna - res med på en seniorgruppresa till Palestina

Højskole i udlandet for ældre - Rejs med til Nepal

 

Gruppresa - kombinera global undervisning med att resa

På våra gruppresor får du en kombination av ny kunskap med en reseupplevelse ute i världen. Du bor på en av våra skolor utomland och under vistelsen kommer du resa runt i landet och uppleva kulturen helt nära. Våra gruppresevistelser innehåller massor av utflykter och workshops, där du kommer få chansen att möta de lokala, och lära om kulturen i det land du reser till.

På en gruppresa får du en unik gemensamhet med de andra deltagarna. Du kommer uppleva, när du plötsligt landar i ett helt nytt land, hur mycket allt kan verka främmande, och därför kommer snabbt att skapa vänskaper med andra på teamet, eftersom ni alla står i samma situation. Av samma orsaker berättar många av våra deltagare att de fortsätter med att ses med de andra från teamet efter de har kommit hem, eftersom ni har skapat en gemensam förståelse och samhörighet under er resa.

Hur gamla är de andra på gruppresorna?

Åldersgrupperna beror väldigt mycket på vilket gruppresa du väljer att åka iväg på. Vi erbjuder tre olika typer av resor för unga på 18–29 år. På en långa gruppresa (14 veckor), sommarens gruppresor (3 veckor) och de korta gruppresorna (4 veckor) är de flesta deltagarna 18–22 år.
Utöver detta så har vi även en gruppresa på sommaren för ungdomar under 18 år, och en seniorgruppresa för dem över 50+, där vi har deltagare allt från 50 år till 85 år.

Hur mycket kostar en gruppresa utomlands?

Du kan hitta priserna inne under varje gruppresevistelse. Här står det ett vistelsepris, som inkluderar kost och logi, undervisning och alla turer och utflykter i programmet (med mindre annat står). Utöver detta så står det ett flygpris, som skal adderas på, om du vill ha oss till att stå för din flygbiljett.

Ut over priset for vistelsen och flyg skal du också räkna med att använda några pengar på vaccinationer, visum och fickpengar. Dessa utgifter kan varier beroende på vart du ska resa. Speciellt det men fickpengar kan vara svårt att beräkna hemifrån. Det är väldigt individuellt hur mycket pengar folk använder. Men om du vill ha en ide om hur mycket andra deltagare har använt, så kan du läsa vår artikel om fickpengar på våra gruppresor.

Kombinera gruppresan med att resa på egen hand

Om du väljer en av våra kortare gruppresor, kan det vara upplagt att kombinera detta med din egna resa efteråt. Om du t.ex. står och drömmer resa och göra volontärarbete, är våra korta vistelser på 4 veckor en helt ideell start. Men du kan också använda dem som en introduktion till regionen som start på en backpackerresa..

Om du väljer att vi ska stå för dina flygbiljetter så får du som regel flexibla flygbiljetter, där du mot en avgift till flygsällskapet, kan ändra ditt hemresedatum under resans gång. Så om du är lite osäker innan avresan om huruvida du önskar att fortsätta din resa efter gruppresans slut, kan du alltså vänta med att besluta dig, tills du är där nere..

Säkerhet på gruppresorna utomland

Vi värnar om din säkerhet, och därför skickar vi aldrig en grupp iväg, till ett ställe där vi inte kan garantera eran säkerhet. Läs mer om säkerhet under resan.
 

Hur kan jag hitta mer information om era gruppresor?

Du kan läsa om varje individuell resa, om du klickar dig vidare in på länderna i översikten ovan. Om du önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta oss på mail eller telefon.
 

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.