Fickpengar - Hur mycket kommer du använda på de olika gruppresorna? 

Hur mycket fickpengar är det man ska ha med till bergklättringar, safari, skräddarsydda klänningar och lokala gatukök, när man åker iväg på en gruppresa utomlands?

Det har vi frågat en hel del av våra tidigare gruppresedeltagare om. De berätter både om, hur mycket fickpengar de har använt, men också vad de har spenderat dem på

Få inspiration till din fickpengbudget för långa 12 veckors vistelser och för de korta 3 eller 4 veckor vistelser. 

Fickpengar på de långa gruppresorna utomlands  

Myanmar (14 veckors vistelse) 


Lommepenge til langt højskoleophold i Myanmar 8.600 kronor // Freia Buus

- Igenom mina 3 månader i Myanmar använde jag omkring 8600 SEK i fickpengar. Det inkluderar också många utflykter runt omkring i landet, och övernattningar under dessa turer. Utöver detta så använde jag även fickpengarna på snaxks, frisk frukt från markanderna, och ett par besök hos en skräddare och diverse respresenter. Man kan alltså leva riktigt billigt i Myanmar, och speciellt när det kommer till mat och dryck. En lokal måltid kan köpas för omkring 10kr.- så om man har lust att stötta de lokala haken och unna sig något gott med att äta ute ibland, så kan det helt säkert göras helt billigt.

 

Lommepenge til 3 måneders højskole i Myanmar 9.000 kronor // Ida Brix

- Jag använde omkring cirka 9000kr i Myanmar. Det är jättebilligt att äta och resa runt i landet. En enkel kvällsmåltid kan man få så billigt som 4-5kr, och om du reser med lokala bussällskap kan du få en 8 timmars busstur till 25-30 kronor. Frukt, grönsaker och annat smått kan man få på den lokala marknaden, till en väldigt billig peng. Dock ska man vara uppmärksam på att hotell och hostells inte är lika så billig, och man kan minst betala 70kr per natt

 

Kenya (14 veckors vistelse)


Lomme penge til højskoleophold i Kenya 10.000 Kronor // Emil Kragh

- Jag använda mellan 9000 och 10 000 kronor i fickpengar. Jag åkte väg till Mount Kenya som var väldigt dyrt. Jag tror vi gav omkring 4000 kronor för det. Man kan helt säkert klara sig på 5–6000 kronor, och äta på restauranger, köpa souvenirers, men om man vill åka iväg till Mount Kenya eller safari, ja så kostar det såklart något mera.  Om man har omkring 10.000 kronor med sig, så tror jag, att man är på den säkra sidan. Jag använde mina pengar på några av de många coola secondhand marknaderna som fanns. Jag åt även en hel del god mat och drack ett par öl. Jag fick inte köpt så många souvenirer. Jag använde också lite på att övernatta, när vi reste iväg från gruppresans lokaler om helgerna. Alt i alt använde jag mest pengar på praktiska saker, mat och öl, utöver Mount Kenya.

 

Så mange lommepenge skal du bruge på højskole i Kenya 11.000 kronor // Anne Johansen

- Jag tror, att jag använde omkring 11.000 kronor. Men jag vet inte helt, hur jag har använt så mycket pengar, men tillexempel så kostade Mount Kenya omkring 4000 kronor. Resten av pengarna har nog använts till att äta ute, köpa souvenirer och så hade vi en ledig vecka, där vi använda mer pengar än normalt. Jag tänker att om man har omkring 10.0000 kronor med sig i fickpengar, så har man mer än nog. 

 

Fickpengar på de korta vistelserna  

 

Kenya (3-4 veckors vistelser) 


Så mange lommepenge brugte Anja på højskole i Kenya 2.600 Kroner // Anja Ruder (3 veckor)

- Jag använde omkring 2.600 kronor i fickpengar. De gick nästan alla till mat och souvenirer, samt ett SIM-kort, men det var riktigt billigt. Maten var en del av programmet, men vi valde ett par gånger at äta ute på egen räkning. Vi va också ett par stycken, som valde att åka in till byn med övernattning. Dessutom så köpte jag riktigt många souvenirer, delvist eftersom jag kände att jag hade tillräckligt mycket pengar kvar, så att man kunde klara sig med mindre. 

 

Lommepenge på kort højskoleophold i Kenya 9.300 kronor // Rikke Harbel (4 veckor)

- På gruppresan i Kenya använde jag omkring 9.300 kronor i fickpengar. Jag prioriterade att komma iväg på helgutflykter så som safari, och en tur i regnskogen båda helgerna vi hade ledigt, vilket blev omkring 6.600 kronor. Utflykterna var väldigt dyra, men helt klart värt det. De resterande pengarna användes på snacks, restaurangbesök och souvenirer. Jag sparade verkligen inte under min resa, men jag va heller inte den som använda mest pengar.

 

Antal lommepenge på højskole i Kenya 4.600 kronor // Amanda Ishøy (4 veckor)

- Jag använde cirka 2000 kronor på mys, drycker, mat, kläder och smycken. Utöver det så använde jag 2.600 på två dagars safari och en dagstur till ett vattenfall.

 

Myanmar (3 veckors vistelser) 


Så mange lommepenge brugte Camilla på højskole i Myanmar 1.700 kronor // Camilla Mai Nguyen

- Jag använde omkring 1.700 kr. igenom de tre veckorna jag var på gruppresan, vilket är mer än tillräckligt! Pengarna blev primärt använt på transport, kost, logi och upplevelser i de dagar som vi inte hade något i programmet, och det var helt upp till oss hur vi använde dessa dagar. Resten blev spenderat på små krimskrams samt snacks och annat gott.

 

Så mange lommepenge brugte Laura på højskole i Myanmar  2.600 kronor // Laura Josefine Sodborg

Jag använde omkring 2.600 kronor de 3 veckorna som jag befann mig på gruppresan. De blev använda de dagar vi hade ledigt, och hade möjlighet att utforska Myanmar. Så tog vi på utflykter och utforskade områden med scooter. Utöver det så köpte vi även mat några av dagarna, och snack eller öl. Och så klart använde jag också pengar på att köpa souvenirer så som skålar, örhängen och annat. 

 

Palestina (3 veckors vistelser)


Lommepenge til højskoleopholdet i Jordan  7.300 kronor //  Katrine Mørch Secher

- Jag använde omkring 7.300 kronor, men jag valde också att åka till Tel Aviv ett par dagar efter gruppresan var slut. Det kostade omkring 2.600 kronor. Jag vill råda andra volontärer att spara omkring 5300 kronor ihop till att använda på utflykter, mat, souvenirer och andra saker. 

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet  4.000 kronor // Johanne Kirstine Kjer Hansen

- Jag använde ca. 4000 kr. Jag använde mest pengar på mat, öl, vattenpipa och souvenirer. Jag var också på några utflykter. Vi va en grupp som åkte iväg till bl.a. Jerusalem, en dag vid det döda havet, och en dag i Betlehem. 

 

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet 5.300 kronor // Jonathan Baagø

- Jag använde omkring 5300 kr. i fickpengar under min vistelse. Jag använde mest av mina pengar på kvällsmat, vattenpipa, snacks osv. Man kan få kvällsmat med dricka och vattenpipa för cirka 150 kronor, och jag vill tro att jag använde omkring 2500 kronor på mat i allt. Utöver det så använde jag pengar på buss, utflykter och souvenirer. 

 

Jordanien (3 veckors vistelser)


Lommepenge til højskoleopholdet i Jordan 4.600 kronor // Clara Tørsleff

- Jag använde mellan 4.000 och 4.600 kronor i fickpengar. Vi arrangerade själva en helgutflykt, där vi både skulle betala för övernattning och transport. Vi använde en hel del på transport, eftersom vi gärna ville ut och se området, och många billiga taxi turar blev dyrt tillslut. Utöver det så använde jag pengarna på att hänga på vattenpipa-barer och köpa shawarma och andra saker. 

 

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet 1.300 kronor // Olivia Ludvigsen

- Jag använde 1.300 kronor i fickpengar de tre veckorna jag var iväg. Jag köpte lite sjalar och några ansiktskrämer, juice, kaffe, kameltur i Wadi rum. Jag använde inte så mycket.

 

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet  4.000 kronor // Barbara Hjuler Bergeon

- Jag  använde ca. 4000kr men snålade inte heller. Jag köpte mat och souvenier och använda annars pengarna på upplevelser, som t.ex. en kväll med film och mat på en takterrass. Några åkte iväg på konserter, och vi körde med taxi hela tiden, så vi använde också mycket pengar. 

 

El Salvador (4 veckor vistelser) 


Lommepenge i El Salvador 1.600 kronor // Julie Bondo

- Jag använde omkring 1600 kronor i fickpengar på gruppresan, men det kan helt säkert göras billigare än så. Men vi va iväg på många utfykter om helgerna, där vi hade vår egna hus. Vi körde bl.a. till stranden, och så körde vi runt till olika små byar och besteg vulkanen Santa Ana. Utöver det, så använde jag småpengar på småsaker så som presenter, cafebesök och myskvällar. 

 

Vill du veta mera?

Välj det land du gärna vill åka till på folkhögskola
Hitta din gruppresa

Få ett överblick över alla våra gruppresor runt om i världen

Läs om de praktiska sakerna du ska tänka på innan du åker iväg på folkhögskola utomlands
Praktiska informationer

Få hjälp till de praktiska sakerna så som visum och vaccinationer

 

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.