Frågor och svar om våra gruppresor utomlands

Här hittar du svaren om de mest ställda frågorna om att resa med oss på de olika gruppresorna

Ålder på deltagarna som reser med gruppresorna?

Under varje gruppresa kan du se vilken åldersgrupp vi rekommenderar dessa gruppresevistelser till.
Den långa gruppresan och sommar gruppresorna är för 18 – 29 åringar, de korta vistelserna är för dem i åldern 18 – 25, medans U18-vistelserna är för 15-17 åringar, och 50+ vistelserna är för dem som har kommit över 50 år.
På sommar gruppresorna och 50+-vistelserna är det ofta stor spridnings i åldersgruppen, medans de andra vistelserna är mera homogena. Men ofta betyder åldern mindre, när man väl är iväg och den gemensamma instresset för att resa och landet är i fokus.

Bekräftelse av gruppresan

När vi äntligen kan be kräfta att gruppresan kommer bli av,  kommer du motta en bekräftelse från oss på mail. Det brukar ske så snabbt som möjligt och inte senare än två månader innan avresa. 

Försäkring

Du kan själv välja att stå för försäkringen, eller köpa den igenom oss. Speciellt om du ska iväg på en kortare gruppresa eller sommarens olika gruppresor, rekommenderar vi att du först undersöker, om du redan är täckt av din egna försäkring. Köper du en försäkring igenom oss blir du täckt under Europeiska Försäkring.
Ändrar du ditt hemresedatum innan avresa från Danmark, förlängs försäkringen automatiskt, och du kommer betala en extra avgift med restbetalningen. Förlänger du din hemresa efter du har rest iväg, så skal du kontakta Kilroy för förlängning av försäkringen. 

Hemkomst helgen

Om du har varit iväg på en lång gruppresa, eller en kort gruppresa med tema om volontärarbete, kommer du motta en invitation till hemkomst helgen, när du är hemma igen. Hemkomst helgen är ett fint sätt att avsluta din vistelse på, där du får träffa alla dina reskamrater igen. Helgen kommer vara på Global Contact i Köpenhamn. Här får du chansen att höra om möjligheterna att bli aktiv inom ActionAid Danmark, prata, skratta, dansa och njuta av den stora gemensamma festen. Sommargruppresorna, U18-gruppresan inkluderat inte en hemkomst helg, men många deltagare brukar att arrangera själva en liten träff. 

Hemresan

Många väljer att resa vidare efter gruppresans slut. Om du bokar flyg igenom oss, så beställer vi en biljett, som är tillpassad till dina behov. Om du vet innan avresa, att du vill förlänga din resa så ska du bara skriva varifrån och när du vill resa hem igen i bokningen. Om du beslutar dig för att resa vidare, efter du har rest iväg, så är detta också en möjlighet, eftersom vi beställer flexibla flygbiljetter. I så fall ska du kontakta Kilroy, och be dem om att ändra flygbiljetterna. Va uppmärksam på att det kostar en avgift att ändra biljetterna. Om du väljer att ändra din biljett, efter du har åkt iväg så är det inte alltid så kan du kan ändra destinationen du flyger hemifrån.

Information innan avresa

Du kommer motta cirka 2 månader innan avresa ett välkomstpacket från oss med information om din kommande gruppresa. Här får du veta mera om just den gruppresa som du ska iväg på, programmet, visum, packningslista och andra praktiska informationer.  

Introdagar

Ju bättre förbered du är, jo mer får du utav din gruppresa. Gruppresan börjar därför i Köpenhamn, där du möter de andra deltagarna, som du ska resa iväg med Det föregår inne hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N och inkluderar kost och logi. Längden av kursen kan du hitta under de individuella vistelserna, men det är typiskt två dagar innan avresa för de långa och korta gruppresorna, och en dag innan på sommarens gruppresor.  U18 gruppresor och 50+ har introdag en vardag några veckor innan avresa. For alla kurserna gäller det, att du vill motta ett program och praktiskt information om introdagarna senast 4 veckor innan avresa.

Lediga platser

Där är lediga platser på alla vistelser, med mindre annat står. Om du skriver dig på en vistelse som precis har blivit uppbokat, kommer du få besked om detta innanför två arbetsdagar efter din tillmälan.

Fickpengar

Hur många fickpengar använder man? Det är väldigt individuellt, men det beror också på vilket land du reser till, och om gruppresans lokaler ligger inne i byn eller ute på landet. Ska du bo på landet är det få saker som du kan använda pengar på. Åker du iväg på utflykter på helgerna, så kan du räkna med att få högre utgifter. När vi frågar tidigare deltagarna på de långa vistelserna, om hur mycket de har använt, så har de svarat allt mellan 5.000 och 20.000 kronor, och på 3-4 veckors vistelsen så har det legat mellan 1.000 och 7.000kr. Om du gärna vill ha ett intryck av hur mycket sakerna kostar, kan det vara en bra ide att kolla i Lonely Planet eller någon liknande reseguide. 

Mat på gruppresan

När du är på en gruppresa utomland, så är maten också lokal. Maten förbereds oftast av gruppresans egna medarbetare i köket, och de tillbereds av tillgängliga råvaror, och avspeglar den lokala matkulturen. Men du kommer helt säkert känna igen internationella klassiker på menyn. Dricksvattnet är rent, och antigen kommer det från en behållare, eller så är det kokat och filtrerat. Vegeterar kan som regel äta utan större problem, men där blir inte gjord speciell mat till vegeterar. Det tas hänsyn till allergier, om detta blir upplyst i bokningen.

Pris

Priset för gruppresorna hittar du under varje land. Vi mottar inte financiellt stöd, och därför ska du själv täcka alla utgifter. Med mindre annat står under det indivduella vistelsen, så täcker priset för en vistelse inkl. flygbiljett följande:

  • Flygresa tur/retur
  • Avbeställningsförsäkring för flygbiljetten
  • Upphämtning på flygplatsen och transport tur/retur till gruppresans lokaler
  • Kost och logi under vistelsen
  • Gemensam introdag(ar) innan avresa
  • All undervisning, utflykter och projektbesök i programmet
  • Tillgång till 24 timers nödtelefon
  • Koordinator i Danmark som står till rådighet före och under din vistelse
  • Administrationsavgift till Global Contact

Du bestämmer själv, om du vill beställa flyg och försäkring, eller om du vill ha att vi ska stå för det. Om du själv väljer att stå för flygbiljetten så inkluderar priset ovanstående allt utom flygresan och avbeställningsförsäkringen.

Säkerhet

Din säkerhet kommer alltid i topprioriteten, när du reser med oss. Vi är alltid uppdaterade och uppmärksamma på säkerhetssituationen i de länder vi skickar volontärer till, och du kan först åka iväg när vi är helt säkra på din säkerhet inte kan riskeras. Läs mer om detta på vår sida säkerhet. Vid nödtillfällen, kan du dygnet runt kontakta Global Contact på tlf. 0045 29 89 77 31.

Så här bor du

Gruppresornas lokalers placeringar är väldigt olika – från att ligga helt ute i bushen i Kenya till bylivet i Myanmars största by, Yangon. Men gemensamt för alla är att gruppreselivet föregår på lokala premisser. En gruppresa utomlands är inte en lyxresa. Med undantaget för 50+ vistelserna, så sover man som deltagare på könsuppdelade sovsalar i våningssängar och delar toalett och bad. Det är elektrisitet och tillgång till internet på alla skolorna, men båda delarna kan vara ostabila.  

Sista anmälningsdatum

Du borde boka senast 10 veckor innan avresa, men ju tidigare du gör det, ju större chans är det för att du får en plats på gruppresan, och flygbiljetterna blir billigare. Du kan reellt boka en vistelse precis innan avresa, så längedet finns platser kvar.  

Vaccinationer

Vaccinationer och förbyggande medicin kan vara nödvändigt när du reser ut, eftersom där oftast kan vara hälsomässiga risker i samband med att resa utomlands. Det är ditt egna ansvar att se till att du får de riktiga vaccinationer du behöver. Global Contact rekommenderar att du i god tid pratar med din läkare för att få mer information om de specifika vaccinationerna du behöver. Kom ihåg att ta med dig ditt vaccinationskort på din resa.. 

Visum

Du har själv ansvaret för att söka visum. Informationen om visum är nödvändigt och hur du söker det, hittar du inne på vår visumsida eller på det specifika landets ambassad. Kom ihåg att ditt pass ska vara giltigt minimum sex månader från avresedatumet. .

Fick du svar på dina frågor? 

Om du önskar att få mer information så kontakta oss här.

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.