Sommarkurser utomlands för unga

Res med på sommarkurs utomlands och få en upplevelse du sent kommer glömma! Vi har sommarkurser i flera länder, så det är bara att välja, vart du hellre vill till.

På en folkhögskolevistelse i sommarlovet reser du med andra unga, som intresserar sig för världen, och du får upplevelser och en större insikt i det land som du reser till, på ett sätt som inte är möjligt för den normala turistsresande. Programmet är fyllt med utflykter, besök och workshops, där du kommer möta lokala drivna människor och förståelse för vad som händer i landet..

Sommarkurserna på våra Globala folkhögskolor sätter fokus på mötet mellan människor, samtidigt får du en inblick i ämnen så som fattigdom, utvecklig och rättigheter. Allt efter vart du reser kommer du möta stamfolk, kvinnorättighetsgrupper eller besöka et slumkvarter. Läs mer under varje individuellt land. 

Hur undervisas det på sommarkurserna?

Det undervisas i olika teman, som är relevanta för det specifika land som du har valt att resa till på sommarkurs. Gemensamt för alla sommar folkhögskolorna är att du får massor med upplevelser och möten med de lokala, som är en del av undervisningen. Du ska ut för att se och möta människorna som är berörda av de ämnena som du blir undervisad i. Att resa iväg på en sommar folkhögskola är både lärorikt och roligt, och där kommer vara en hel del sociala aktiviteter under resans gång och så klart möjligheten att utforska lite på egen hand.

Vem reser på en sommarkurs på våra folkhögskolor utomlands?

Våra sommar folkhögskolor är för unga mellan 18–29 år. Åldersgruppen är ofta väldigt stor, och du kan därför förvänta dig att möta andra unga i alla olika åldrar. Är du yngre, så arrangerar vi också U18 folkhögskolor för dem som är under 18 år. 

Se alla sommarkurser utomlands:

Kom på sommarkurs i Palestina som är en historisk plats omgiven av olivträd och politiska konflikter. Åk på iväg och få dig nya perspektiv.
2 veckor
18-29 år
Upplev hur Ghanas kolonihistoria har sett ut, och vilka spår det har satt. Få inblick i kulturen, samhället och se Västafrikas vackraste sandstränder.
3 veckor
18-29 år
Du har med garanti hört om konflikterna i Mellanöstern, men varför inte skapa ett eget intryck? Åk iväg på tre veckors sommarkurs fylld av upplevelser.
2,5 veckor
18 - 29
Många drömmer om att få uppleva det fascinerande afrikanska kontinent, och du vill samtidigt lära dig om kulturen och få nya vänner, så åk med till Kenya på sommarkurs.
3 veckor
18-29
Utforska Myanmar på sommarkurs i Yangon. Kom helt bakom om den fantastiska buddistiska kulturen med andra unga människor.
3 veckor
18-29 år

Kontakta oss


Telefon: +46 73 773 1005
Email: info@globalcontact.se
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik