Folkhögskola utomland – ett minne för livet!

Res med på folkhögskola utomlands och utnyttja din semester eller sabbatsår helt fullt ut! Global Contact har lång erfarenhet med utvecklingsarbete och förmedling av kulturmöten mellan människor från hela världen.

På vår folkhögskola utomlands kombinerar vi dessa erfarenheter med folkhögskoletraditionen, där gemenskap, ett stort engagemang och lusten att lära är i centrum. Resultatet är en unik möjlighet för att förena spännande ämnen, gemenskap och äventyr; för att fördjupa sig i det globala och lokala verkligheter och få vänner för livet. Du kan även kombinera en folkhögskola med volontärarbete ute i världen. 

Varför välja en folkhögskola utomland?

Se film om højskole i udlandet med Global Contact. Rejs til Afrika eller Asien på højskoleEn folkhögskolvistelse utomland vill ge dig en upplevelse du sent kommer glömma, där du både lär en massa om omvärlden och dig själv. Under vistelsen kommer du åka ut på många utflykter och åka på besök runt om i det land du har valt, och därigenom få en helt unik chans att komma helt nära den lokala befolkningen. Genom både undervisning och möten med de lokala får du ett helt nytt perspektiv på kulturen, och hur det är att leva i just det land du har valt
Du får: 

  • En stor reseupplevelse du inte ville få som turist
  • Undervisning av väldigt erfarna och duktiga undervisare
  • En massa nya vänner
  • Erfarenhet av att bo och resa i en främmande kultur
  • En upplevelse för livet!

 

Recension om folkhögskola utomlands

Majken Kiaby av folkhögskola utomlands, Kenya

"Att åka på Global folkhögskola utomlands med Global Contact var det bästa beslutet jag har tagit hittills. Det krävde mod att åka ut i världen i så många veckor, men det var det värt. Utöver att vara på en fantastisk resa så lång bort hemifrån, var de människorna jag mötte det bästa vid vistelsen. På Global Folkhögskolan kommer man väldigt nära de lokala, och på Youth Hub i Nanyuki samarbetade vi med de kenyanska unga, och det gav en helt unik inblick i den kenyanska kulturen.

När man umgås med människor från en annan kultur i sin vardag, får man en djupare och bättre förståelse för de omständigheter som har format deras världssyn, och vi har diskuterat alt från politik och kvinnorättigheter, till helt vardagliga familjevärden i både Kenya och Sverige. Jag vill därför helt klart rekommendera att åka på folkhögskola i Kenya, eftersom du kommer möta de mest underbara människorna, lära dig en massa om kulturmöten, och såklart få vänner för livet."

 

Hitta din folkhögskoleupplevelse 

Vi har många olika folkhögskolor utomlands och du kan komma iväg i alt från 2 till 14 veckor. Skrolla vidare ner och se de olika korta och långa folkhögskolevistelserna du kan resa med ut på! Du kan även klicka här på din åldersgrupp och se de olika korta och långa folkhögskolevistelserna du komma iväg på!

Højskole i udlandet for dig mellem 15 og 17 år
Højskole i udlandet for dig mellem 15 og 17 år
Højskole i udlandet for dig mellem 15 og 17 år

 

 

Folkhögskola utomlands för 18 - 29 åriga  


Lång folkhögskolevistelse (14 veckor)  

Intresserad i världen? Åk ut på resande folkhögskola utomlands, och kom helt nära kulturen i Kenya. Programmet är fyllt med utflykter, möten med de lokala och undervisning i dokumentarism eller kommunikation. Folkhögskolan är inklusive resor runt om i landet och till grannlandet, Tanzania.

Kombinera folkhögskola med att resa på vår långa folkhögskolevistelse till Kenya
 

 

 

Sommerkurs på folkhögskola (3 veckor) 

Res iväg på sommarkurs på våra globala folkhögskolor i sommarlovet på en av våra sommarkurser utomlands. Vi sätter fokus på mötet mellan människor, och du får ett inblick i ämnen så som kultur, fattigdom och utveckling i det land du väljer att resa till. Klicka på länderna härunder for att läsa mera om vår olika sommarkurser.

Sommerfolkhögskoa i Kenya - kombinera folkhögskola med att res i ditt sommarlov
 

Sommarlov utomlands - res på 3 veckors folkhögskolan i Myanmar i ditt sommarlov
 

Sommarkurs i Jordanien - res med på 2,5 veckors folkhögskola  Mellanöstern
 

Sommerkurs i Palestina - kom bakom konflikten på en 3 veckors sommerfolkhögskola i Mellanöstern

Sommarlov utomlands - res på 3 veckors folkhögskolan i Ghana i ditt sommarlov
 

 

Korta högskolevistelse (4 veckor)  

Denna folkhögskolavistelsen varar i 4 veckor, och har avresa nästan varje månad hela året om. Här är det satt fokus på kulturmöten och volontärarbete. Vistelsen är perfekt att användas som förberedelse på volontärarbete eller som en start på en egen resa vidare ut i världen.

Kort folkhögskolevistelse i Myanmar med frivilligt arbete
 

Folkhögskola i Palestina

4 veckors folkhögskola med volontär arbete i El Salvador
 

Folkhögskola i Kenya med fokus på kultur och volontär arbete
 

Folkhögskola  i Ghana med fokus på kultur och volontärarbete
 

Folkhögskola i Kenya med fokus på kultur och volontärarbete
 

Folkhögskola i Sri Lanka med tema kultur og volontär arbete
 

 

Folkhögskola utomlands för 15 - 17 åringar 


Sommerfolkhögskola för U18.

Res iväg med andra unga människor mellan 15-17 år och upplev en helt ny värld i ditt sommarlov. Få en massa nya vänner och du kommer även iväg på en hel del utflykter.

Folkhögskola utomland för unga under 18 år - folkhögskola i Kenya

 

 

Folkhögskola utomlands för vuxna över 50 år  


 

50+ Folkhögskola

Få ett kulturellt inblick och en helt unik resupplevelse som du inte ville få som turist med Global Contact. Här reser du med andra över 50, och får massor med upplevelser, insikter och nya vänskaper!

Folkhögskola utomland för äldre människor - res med på seniorfolkhögskola i Tanzania
 

Folkhögskola utomland för äldre människor - res med på seniorfolkhögskola i Nepal
 

Folkhögskola utomland för äldre människor - res med på seniorfolkhögskola i Palestina

 

Resefolkhögskola - kombinera folkhögskolan med att resa

Kombinera den klassiska folkhögskolevistelsen med en reseupplevelse ute i världen. Du bor på en av våra folkhögskolor utomland och under vistelsen kommer du resa runt i landet och uppleva kulturen helt nära. Våra folkhögskolevistelser innehåller massor av utflykter och workshops, där du kommer få chansen att möta de lokala och läran om kulturen det land du reser till.

På en resefolkhögskola får du en unik gemensamhet med de andra deltagarna. Du kommer uppleva, att när du plötsligt landar i ett helt nytt land, hur mycket allt kan verka främmande, och att du därför snabbt kommer skapa vänskaper med andra på teamet, eftersom ni alla står i samma situation. Av samma orsaker berättar många av våra folkhögskoledeltagare att de fortsätter med att ses med de andra från teamet efter de har kommit hem, eftersom ni har skapat en gemensam förståelse och samhörighet under en sådan slags resa.

Hur gamla är de andra på folkhögskolan?

Åldersgrupperna beror väldigt mycket på vilket folkhögskolevistelse du åker iväg på. Vi erbjuder j tre olika typer av folkhögskolevistelser för unga på 18-29 år. På en långa folkhögskolevistelserna (14 veckor), sommar folkhögskola (3 veckor) och de korta folkhögskolevistelserna (4 veckor) är de flesta deltagarna 18-22 år. Utöver detta så har vi även en folkhögskolevistelse för uungdomar under 18 år, och en seniorfolkhögskola för dem över 50+, där vi har deltagare allt från 50 år till 85 år. 

Hur mycket kostar ett folkhögskolevistelse utomlands?

Du kan hitta priserna inne under varje folkhögskolevistelse. Här står det ett vistelsepris, som inkluderar kost och logi, undervisning och alla turer och utflykter i programmet (med mindre annat står). Utöver detta så står det ett flygpris, som skal adderas på, om du vill ha oss till att stå för din flygbiljett.

Ut over priset for vistelsen och flyg skal du också räkna med att använda några pengar på vaccinationer, visum och fickpengar. Dessa utgifter kan varier beroende på vart du ska resa. Speciellt det men fickpengar kan vara svårt att beräkna hemifrån. Det är väldigt individuellt hur mycket pengar folk använder.

Kombinera folkhögskola med att resa på egen hand

Om du väljer en av våra kortare folkhögskolevistelser, kan det vara upplagt att kombinera folkhögskolan med din egna resa efteråt. Om du t.ex. står och drömmer resa och göra volontärarbete, är våra korta folkhögskolevistelser på 4 veckor en helt ideell start. Men du kan också använda dem som en introduktion till regionen som start på en backpackerresa.

Om du väljer att vi ska stå för dina flygbiljetter så får du flexibla flygbiljetter, där du mot en avgift till flygsällskapet, kan ändra ditt hemresedatum under resans gång. Så om du är lite osäker innan avresan om huruvida du önskar att fortsätta din resa efter folkhögskolan, kan du alltså vänta med att besluta dig, tills du är där nere.

Hur kan jag hitta mer information om era folkhögskolor?

Du kan läsa om varje individuella folkhögskola, om du klickar dig vidare in på ländera . Om du önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta oss på mail eller telefon (+46 73 773 1005).

Kontakta oss


Telefon: +46 73 773 1005
Email: info@globalcontact.se
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik