Global Contacts gästbok- Nanna

Nanna har skrivit i vår gästbok om sin volontärvistelse i Peru och Ecuador. Hon berättar om allt från sitt bästa minna från vistelsen till goda råd till kommande volontärer.

Nanna, Volontär i Ecuador

Nanna Burgaard

 
Jag är
21 år gammal

Jag var på förberedande folkhögskola i: El Salvador

Jag var volontär i: Peru och Ecuador

Min värdfamilj bestod av: det mest kärleksfulla äldre gift par och deras två vuxna barn - var sonens fru och två små söner bodde i huset.

Det bästa med att bo hos en värdfamilj var: att man blev en del i en kultur och en vardag, och man fick möjlighet för att uppleva det inifrån istället för en åskådare.

Mitt volontärarbete gick ut på att: undervisa 3. till 6. klass i engelsk på lokala skolor (Peru), och passning och fodring av vilda dyr samt praktiskt arbete i Amazonas (Ecuador). 

Det, jag mest kommer ihåg från mitt volontärarbete är: att även om det i staren verkade som en stor utmaning och står i stor konstrast till vardagen i lilla Sverige, så bliver det väldigt snabbt vardag och en aning rutinbaserat – men på ett bra sätt!

Medans jag har varit volontär har jag lärt mig: att man bliver tvungen till att ge lite av sig själv om man förväntar att få något igen.

Det bästa vid folkhögskolan var: att det var så intens. På den ena sidan flög tiden iväg, och på den andra sidan kändes som mycket mer än 4 veckor eftersom det hände så galet mycket!

Helgerna använde jag på: att åka iväg på utflykter med de andra volontärerna. För att även om det var roligt att bo på ett och samma ställe i en längre period, så är det också behövt komma ut och uppleva något annat. Och man blir överraskad över hur långt man kan nå och hur mycket man kan se på relativt kort tid.

Min favoritmat, när jag var iväg, var: ceviche (men bara i Peru) och allt med avokado

Mitt bästa minne som volontär är: att se hur barnen har energi och överskott till att bara vara barn, på trots att det hela området hade precis blivit svårt skadad av El Niño och hade lämnat kvar familjer utan tak över huvudet.  

Om jag skulle ge ett råd till kommande volontärer ville jag säga: Kom ut och få upplevt en massa – storts som smått. Även om det är frestande att med billiga transportmöjligheter så att välja att gå istället. Man upplever mycket mer och man får en helt annan känsla och tillhörhetskänsla till området man bor och arbetar i.  

Det som överraskade mig mest vid att åka iväg var: Hur snabbat man anpassar sig och ställs in till sina omgivningar. Personligen upplevde jag aldrig ett deciderat ”kulturchock”, på trots av att omständigheterna var väldigt annorlunda från det jag lämnade kvar hemma. 
 

Mina favorit bilder från vistelsen:

Volontärarbete i Peru och Ecuador

Nanna på djurprojekt i Ecuador

Några av barnen som Nanna var volontär för

Fritiden spenderades med att utforska Peru

På stranden tillsammans med några av de andra

Vejret ved dette ophold

Machachi

I dag
11:00-12:00

Ingen data

Ingen data
16 °C

Imorgen
12:00-18:00

Regn

Regn
16 °C

Läs också:

31. aug 2017
Fyra volontärer i Malawi kommer här med några goda råd till dig som överväger att resa ut som volontär med Global Contact.
4. apr 2017
Här har vi samlat en lista med tips till hur man söker om stöd för sin volontärvistelse!
28. mar 2018
Sarah lindvig har fått en helt speciell relation till sin kenyanska värdfamilj, och hon ska snart besöka dem igen för femte gången. Volontärvistelsen har lärt henne mycket, och hon kan inte vara borta från sin kenyanska mor, som hon har konstant kontakt m

Kontakta oss


Telefon: +45 77 310 022
Email: globalcontact@ms.dk 
Nödtelefon: (+45) 2989 7731

Privatlivspolitik

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.